субота, 17 лютого 2024 р.

Колективний фотопортрет старого Миколаєва




У Миколаєві оцифрують понад 1000 старих листівок та фотографій кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. з фондів Миколаївського обласного краєзнавчого музея. Це унікальні вуличні світлини старого міста, фотокартки з сімейних архівів відомих родин Миколаєва та задокументовані сюжети різних історичних подій в житті регіону.





Проект з оцифрування паперових експонатів реалізує Платформа MY ART у партнерстві з Агенція розвитку Миколаєва за фінансової підтримки Стабілізаційного фонду культури та освіти Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut Ukraine.

Умовно всі світлини можна поділити на родинні, архітектурні та подієві. Вони ілюструють не лише життя старого міста й портрети тогочасних мешканців, але й демонструють еволюцію розвитку фотографії, як мистецтва, від розкішних фотоательє до вуличного репортажу. А ще це класне джерело для краєзнавчих та етнографічних досліджень. Та ілюстрація тогочасної моди з різними костюмами, зачісками й аксесуарами. Це такий колективний портрет Миколаєва тих часів», - каже Євген Гомонюк, експерт з розвитку культури Офісу відновлення та розвитку Миколаєва.


Немає коментарів: