понеділок, 26 лютого 2024 р.

Миколаїв відвідала голова МЗС Німеччини Анналена Бербок




У неділю, 25 лютого, у Миколаєві з робочим візитом перебувала німецька делегація на чолі з Міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем.

Вони розповіли очільниці МЗС Німеччини про поточну ситуацію у Миколаєві та області, безпековий стан, кількість пошкоджених обʼєктів цивільної інфраструктури та їх відновлення. Також посадовиці показали зруйновану
внаслідок ракетного удару будівлю Миколаївської ОВА.

«Вдячний вам за візит. Він демонструє вашу підтримку України у її боротьбі за незалежність та територіальну цілісність. Сьогодні ви на власні очі побачили військову агресію росії та впевнилися наскільки важливою для українців є міжнародна допомога, щоб протистояти ворогу», – зазначив Віталій Кім.

За словами Анналени Бербок, Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Крім того, під час візиту міністерка оглянула встановлені у рамках підписаного Меморандуму між компанією Boreal Light GmbH та Миколаївською міською радою, опріснювальні системи на сонячних панелях. На втілення проєкту німецька організація виділила 260 млн грн.

Нагадаємо, що у рамках співпраці з Німеччиною 20 лютого між
Миколаївською обласною військовою адміністрацією та Урядом землі Нижня Саксонія підписано Спільну заяву про наміри партнерського співробітництва. Вона передбачає гуманітарну допомогу, економічне співробітництво, співпрацю у сфері науки, освіти, культури та обмін знаннями й досвідом у розвитку двох міст.

Також Миколаївська область одна з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP). Це один із проєктів, які Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) реалізує в Україні. Його метою є підтримка уповноважених урядових і неурядових установ у вибраних областях України для надання послуги на
основі потреб для базового догляду та захисту населення.


Немає коментарів: