неділя, 3 грудня 2023 р.

НАЗК просуває законопроєкт з порушенням процедури



Запрошуємо вас підписати публічну заяву громадського сектору і відстояти право громадськості брати участь у формуванні політик без ризику утисків своєї діяльності! 

Законотворці хочуть прирівняти діяльність громадського сектору, який захищає суспільний інтерес, до впливу на владу з приватним інтересом, тобто до лобізму. Відповідні нововведення прописані у законопроєкті «Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні». Документ підготовлений Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) з порушеннями процедури публічного обговорення проєктів законів і вже передано на розгляд уряду.

У разі ухвалення такого Закону, участь інститутів громадянського суспільства у прийнятті рішень та комунікації з органами влади суттєво обмежиться. 

Консорціум організацій, у складі IСАР Єднання, Українського незалежного центру політичних досліджень та Центру демократії та верховенства права, закликає гром суспільство підписати спільну заяву і відстояти право громадськості брати участь у формуванні політик без ризику утисків своєї діяльності. Давайте разом захистимо наше право боронити інтереси громадян та можливість здійснювати свою діяльність, яка передбачена Конституцією України. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0a455-oU_MiorM5M2Oa151_Ak_40ACBPKQdkJ6uLor2h2eg/viewform?fbclid=IwAR3cu5C2OlPaW8rxDV-43JVt6VM76yWE4LEWIr7UdNnqdeeqYdCACwe1kTs



Немає коментарів: