неділя, 6 серпня 2023 р.

Готуємось вирішувати нагальні суспільні проблеми у громадах




Вчора група громадських організацій Одеської області провела в Зеленому театрі Акселератор ідей для ВПО та містян, які себе тільки шукають в активізму. Було вкрай корисно.

Молодіжний центр Добро з Добропілля та ГО Змістом розповіли про свій перший хакатон ідей, що відбувся навесні. Деякі представники команд-переможців презентували власні досягнення за півроку. 


Так в Одесі з'явилась аренду багаторазових стаканчиків, яки відміняють засмічення суспільних просторів. А курси вивчення української мови ширяться навіть краще ніж гриби після дощу.



Власне у суботу по обіді зібралось 11 команд з 5 людей, що почали відстоювати вирішення найважливішої в громаді суспільної проблеми. Зокрема наш редактор був у команді 3, яка після не тривалого відбору зупинилась на професійний та психологічний орієнтації та адаптації ветеранів та ветеранок після війни. Вважаємо це найголовнішою проблемою великих міст вже завтра. Тому вкрай важливо сьогодні розпочати готуватись до її вирішення.



Організатори пообіцяли навчити перетворювати ідею в проєкт і знаходити ресурси для його реалізації!



Для цього вже у серпні запрошують на Хакатон 2.0 “Акселератор ідей” – інтенсивне 2-х місячне навчання проектний діяльності, під час якого буде можливість об'єднатися із однодумцями, та здобути нові навички що допоможете громаді стати краще.

В.Головченко.



✍🏼 Реєстрація відкрита до 15.08.2023 за лінком: https://forms.gle/AF5EvUdap7312eat5

📅 Програма навчання з 2.09 по 27.10: https://cutt.ly/4wadRTV8

Хто може взяти участь?

Всі активні мешканці Одеси та внутрішньо переміщені особи. Бажано в командах від 3 до 5 осіб.




 Що ви отримаєте?

• Знання про проєктний менеджмент, комунікації, спільнототворення, фандрейзинг, та різні форми залучення ресурсів в проєкт.

• Менторську підтримку протягом всього навчання і можливість співпраці після завершення.

• Знайомство і спільну роботу із представниками громадського сектору, бізнесу та влади.

• В разі успішного складання проєкту, він буде розміщений на краудфандинговій платформі “Моє місто”.



❗️Увага! Кількість місць обмежена. Перевага у відборі надаватиметься командам від 3 до 5 осіб, які мають ідеї як покращити життя в громад, і тим самим допомогти або залучити вразливі групи населення, зокрема внутрішньо переміщених осіб.



Заходи реалізуються Добропільський центр молоді ДОБРО, а також Громадська організація "Змістом" / ВГ Врятуйте типографію Фесенка і Краудфандингова платформа Моє Місто за підтримки Міжнародний фонд "Відродження" та European Union in Ukraine. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу чи Міжнародного фонду «Відродження».



#ЄвроВідродження #ПрямуємоРазом


Немає коментарів: