понеділок, 17 липня 2023 р.

Обережний оптимізм суднобудівників у Миколаєві



«Незважаючи на складні часи, «НІБУЛОН» відновив промисловий обробіток алюмінію для суднобудування. За власний кошт ми почали будувати перше судно проєкту ДСНС 25, яке буде використовуватись для розмінування міжнародних внутрішніх водних шляхів. Ми сподіваємось на підтримку донорів та держави, що дозволить нам виготовити 15 суден для потреб ДСНС, адже наразі в Україні заміновано понад 16 тис. км² акваторії», – підкреслив Михайло Різак, директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку «НІБУЛОНу».
Що відомо про цей проєкт, який вже у процесі складання – це алюмінієве судно, довжиною близько 30 м, с незначно підвищеним полубаком, з розвиненою надбудовою, яка дає можливість розміщення або водолазних команд (як у даному випадку), або будь яких інших фахівців для проведення аварійно-рятувальних операцій, транспортування пасажирів, кур’єрської служби тощо. Судно обладнане RIB-човном та багатофункціональною кран-балкою. Тобто проєкт передбачає багатоцільове використання і є дуже перспективним на повоєнному ринку України.


Ще одна можливість завантаження ССЗ «НІБУЛОН» – будівництво поромної переправи через Південний Буг. За словами Михайла Різака, це перспективний проєкт, реалізація якого сприятиме зменшенню навантаження на дорожнє покриття автомобільних шляхів в Миколаєві, зниженню шкідливих викидів від вантажного автотранспорту в межах міста, а також створенню нових робочих місць та забезпеченню суднобудування замовленнями.
В.Інгульска.


Немає коментарів: