неділя, 9 липня 2023 р.

Увага один до одного - найкращій рецепт перемоги




Дитинство - час виховання толерантності та дружнього ставлення до оточення, включеності. А що робити коли у твоєму дитинстві - війна? Дорослі з Одеської співдружності Школи культури сусідства - обов'язково допоможуть. У мікрорайоні Таїрове, декілька дворів зібрались разом та створили дитяче свято.
Дорослі з дітьми інсценізувати казку одесита Валентина Катаєва "Квітка-семибарвиця", яка мудро навчає культурі товаришування, співдружності. Пам'ятаєте, як вчили головну героїню ворожити:


— Ти лети, пелюстко-цвіт,

Через захід і на схід,

Й повернись, зробивши коло

Через полюси навколо.

І землі торкнувшись, враз

Мій тоді здійсни наказ!


Читали оповідання та грали ляльками разом діти з Одеси, та вимушені переселенці з Миколаєва, які гостинно мешкають з початку агресії в одеських дворах.




Для діточок, які поїхали з мамами в евакуацію до країн західної Європи продовжили збирати книжки українською, та малювали/писали побажання. Міжнародний книжковий міст "Одеса-Лейпціг" вже наступного місяця оправить дитячі книжки землякам у Німеччину. 



Потім всі разом чаювали та відгадували загадки, знайомились хто був незнайомий.
В.Інгульський.
Захід був організований Школа культури сусідства яка продовжує працювати над розвитком мікроспільнот Одеси наразі через проєкт «Соціальна згуртованість на основі культури сусідства в мікрогромадах Одеси» щодо системного підходу підтримки мікроспільнот у впроваджені формули соціальної згуртованості, яка базується на 4 основних цінностях (рівність, толерантність, залученість та добровільність) і 4 системах («комунікації», «прийняття рішень», «безпека» та «вирішення конфліктів») Школи культури сусідства, що впроваджується ГО #Зацікавлені Двор-Scena. Движение за возрождение Одесских Дворов та ГО "Фонд розвитку міста Одеси" Фонд розвитку міста Одеси за підтримки #forumZFD Forum Civil Peace Service - Ukraine


Немає коментарів: