вівторок, 6 червня 2023 р.

Напівдорозі між Києвом та Варшавою журналісти знайомились з європерспективами України



Днями зусиллями WestMediaForum у Луцьку відбувся вступний курс  "ЄС: Просто про складне" для українських журналістів з регіонів.  Розпочали з витоків ЄС та складного процесу прийняття рішень у спільноті країн Європи. Допомагали журналістам розібратись фахівці яких порадили у Представництві ЄС, та сам посол.
Після розібравшись з Лісабонською угодою, яка регулює відносини країн-членів ЄС почали вивчати вимоги до України, як країни - кандидата на членство. За рік повномасштабної війни навіть у виконанні Угоди про Асоціацію України - ЄС ми досягли серйозного прогресу. Про це з фактами та схемами доповів чи не найголовніший євроінтегратор у Секретаріаті Кабміну Іван Нагорняк.


Прессекретар Посольства ЄС Ніколо Гаспаріні налаштував українських журналістів з гіперлокальних медіа на співпрацю й розповів як це технічно можуть незалежні редакції робити. Знання про функціонування ЄС в українців дійсно поверхневі, тому журналістам робота буде. Окремий пласт роботи має охоплювати українок з дітьми, які виїхали від агресії у Західну Європу. Більшість цих пані демонструють дива адаптації. Вкрай важливо, щоб тепер між нашими народами почали вибудовуватись більш тісні ділові відносини. Українці вміють й хочуть заробляти на величезному ринку ЄС. Щоб знаходити все більше й більше бізнес-ніш вітчизняні медіа мають як справжні розвідники ретельно вивчати діловий ландшафт країн членів євро-унії. Чим більше яскравих історій про життя країн спільноти з'явиться у вітчизняних медіа сьогодні, тим більше завтра встановиться ділових зв'язків, яки не порушить агресивна політика з півночі.


Факти солідарності ЄС з Україною теж не мають "Ховатись" від суспільної думки. Так тільки за перший рік агресії "команда Європи" в вигляді фінансової, бюджетної підтримки та гуманітарної допомоги надала 37.8 мільярдів євро.Пакет безпрецедентної підтримки України на 2023 рік у розмірі -18 мільярдів євро. Не забуваємо про 4 млн. українських громадян яки отримають дотепер тимчасовий захист в країнах ЕС.
Ну й головне - Євросоюз підтримує Україну у війні з РФ без умов, також й військовим спорядженням та технологіями й санкціями проти агресора та його посіпак. А в цей час процеси наближення, наприклад нашого законодавства до вимог ЄС - тривають. Об'єднана Європа нас чекає.
В.Головченко з Луцька.
Усі реакці


Немає коментарів: