понеділок, 19 червня 2023 р.

Ініціатива «Ноутбуки для України» поширюється на допомогу музеям і бібліотекам




Ініціатива «Ноутбуки для України» розширена, щоб допомогти закладам культурної спадщини в Україні цифрово документувати, сканувати та фотографувати документи та об’єкти, які можуть бути втрачені через війну.

Існує нагальна потреба в обладнанні, такому як ноутбуки, сканери та пристрої для зберігання даних, щоб мати можливість сканувати та цифрово документувати свою культурну спадщину. Мета полягає в тому, щоб мати можливість відстежувати знищені, втрачені та викрадені об’єкти культурної спадщини, відновлювати та повертати їх до життя, зберігати та робити доступними онлайн для всіх.

Організаціям, зацікавленим у пожертвуванні обладнання українським установам культурної спадщини, таким як бібліотеки та музеї, просимо зв’язатися електронною поштою з Генеральним директоратом Європейської Комісії з комунікаційних мереж, контенту та технологій (DG Connect – підрозділ, відповідальний за цифрову культурну спадщину). Щоб це сталося, ми тісно співпрацюємо з фондом Europeana, який налагоджує зв’язок із зацікавленими сторонами.


Немає коментарів: