субота, 15 квітня 2023 р.

В Одесі триває мовна компанія щодо вивісок

 


Тепер в місті молоді люди наліпками "помічають" вивіски та інформаційні повідомлення на російській та інших мовах. Про це в інстаграмі та тік-току повно репортажів. Так молоді громадяни України з Одеси своє ставлення до нехтування мовного закону виказують. Може власники звернуть увагу на виконання мовного закону?

Минулого року Т.Кремень писав декілька раз в міськраду: "Вивіски в Одесі, розміщені лише недержавною мовою, повинні бути демонтовані " – про це він вказував як уповноважений із захисту державної мови.  

«(Кремінь – ред.) повторно звернувся до одеського міського голови Геннадія Труханова наприкінці 2022-го щодо необхідності демонтажу вивісок, табличок, інших носіїв інформації для загального ознайомлення, а також зовнішньої реклами, які розміщені лише недержавною мовою», – заявляє його офіс. ОМР - майже не реагувала, як і на наповнення книг українською, хоча б дитячих бібліотек. 

Молоді співгромадяни не будуть чекати ще прокуратуру що виступає як один з найважливіших гарантів реалізації в Україні принципу верховенства права і додержання Конституції та законів.

В.Інгульский.

 



Немає коментарів: