пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Жінка, що жила без відчуття страху




Я б хотіла привернуту вашу увагу на фільм-біографію що вийшов зовсім нещодавно, від Ігоря Садарьева «Белое пальто».
На телеканалі «Медуза» вийшов цей документальний фільм - перша біографія Валерії Новодворської. Його зняли берлінська студія Narra та кооператив незалежних журналістів «Берег».
Хоч фільм й представлено російською мовою, він є дійсно актуальним для кожного українця, та навіть громадянам інших держав.

Фільм відзнятий на основі великої кількості дійсно наявних матеріалів що стосуються незламної, та як вона сама про себе говорила «людини без відчуття страху» Валерії Новодворської, привертає та захоплює не тільки своїм актуальним сюжетом ай естетичною атмосферою.

Фільм що знімався у 2022 році торкається подій від 1960-х та подій періоду радикального спротиву та акції у Кремлі, часу замкнення до психіатричної лікарні, дисидентські роки та голодування, воєнні події в Грузії та початок воєнних дій нашого часу.

Хочеш відчути себе слідчим, так цей слоган дійсно описує цей фільм. Тут велика кількість документів, висновків поліції, записок, фото, невеликих відрізків з ефірів де з‘являлась ця рішуча жінка, Новодворська, також тут є відривки інтерв'ю з людьми які знали її дуже добре, Ігор Царьков, Костянтин Боровий.

Посилання на автобіографію де вона дійсно відкриває свою душу, не можуть не привертати уваги, особливо коли сам режисер підкреслює та виділяє головне звідти.

Та не можу не зауважити на, тому що дивлячись ці всі жахливі картини, на фоні мелодії дійсно іноді напружує. Та і кольори фільму ще більш підкреслюють такі чіпляючи події, і надають їм тих емоцій які переживала тоді Валерія та й люди тих часів.


Картина завершується досить несподіваною піснею «Корабель» російського музиканта Mironenko (Дмитро Мироненко), який живе у Нью-Йорку. За словами автора, це композиція про те, що у важкі моменти варто покладатися лише на себе, як колись робила Новодворська. "Медуза" представляє прем'єру кліпу, знятого в Тбілісі, з коментарями музиканта. За сюжетом дівчина приїжджає до незнайомого міста і на самоті починає нове життя.
Д.Сисоєва, студентка.


Немає коментарів: