понеділок, 20 березня 2023 р.

Заява Високого представника з приводу рішення МКС щодо ордера на арешт Президента Путіна



Європейський Союз взяв до відома рішення Другої палати досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видати ордери на арешт Президента Російської Федерації Володимира Путіна та Уповноваженого з прав дитини при Офісі Президента Марії Львової-Бєлової в зв'язку з підозрою у вчиненні ними злочинів незаконної депортації та незаконного переміщення дітей у контексті ситуації в Україні.

Як підкреслили глави держав та урядів країн-членів ЄС 15 грудня 2022 року, Європейський Союз вітає та заохочує подальші зусилля щодо забезпечення повної відповідальності за вчинення воєнних злочинів та інших найтяжчих злочинів у зв’язку із загарбницькою війною Росії проти України.

ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу притягнення російського керівництва до відповідальності за злочини та звірства, вчинення яких вони наказують, уможливлюють або здійснюють в Україні.

ЄС також висловлює свою підтримку розслідуванню прокурора Міжнародного кримінального суду в Україні та закликає всі держави-учасниці до повної співпраці.


Немає коментарів: