субота, 18 березня 2023 р.

КНР не має виробляти сучасні мікросхеми




Адміністрація Байдена має намір ще більше посилити обмеження експорту мікросхем до КНР, – Bloomberg
Адміністрація Байдена працює над подальшим посиленням обмежень на експорт обладнання для виробництва напівпровідників до комуністичного Китаю, посилюючи правила, спрямовані на те, щоб перешкодити країні розвивати передову індустрію мікросхем.

Уряд поінформував американські компанії про план, повідомивши їм, що планує оголосити про нові обмеження вже наступного місяця. Правила можуть подвоїти кількість машин, які вимагають спеціальних ліцензій на експорт, створюючи нові перешкоди для виробників обладнання, таких як Applied Materials.

Жовтневі обмеження вимагали експортних ліцензій на певні машини та забороняли громадянам США працювати в КНР та інших країнах, які могли становити загрозу національній безпеці. Існують також положення, що обмежують підтримку або продаж технологій для певних типів продуктів.

Згідно з останніми положеннями, адміністрація планує координувати дії з урядами Нідерландів і Японії, двох інших ключових країн для виробництва мікросхем. За словами особи, знайомої з планами адміністрації, США не планують пом’якшувати свої плани, навіть якщо ці інші країни схвалять більш слабкі вказівки.

У США є три основні виробники мікросхемного обладнання: Applied Materials, KLA і Lam Research . Разом з японською Tokyo Electron і нідерландською ASML Holding NV вони домінують у галузі. Без доступу до їхніх найкращих продуктів неможливо побудувати фабрики, здатні виробляти найсучасніші мікросхеми.

@OstanniyCapitalist



Немає коментарів: