середа, 1 березня 2023 р.

Медійні рефлексії від війни




З осені 2022 року молоді українські митці працювали в лабораторії мистецьких досліджень про різний досвід війни «Земля повернення, земля турботи». 
Створені роботи в різних медіа — відео, звук, текст — розміщені на онлайн-платформі https://www.landtoreturn.com.ua

У проекті взяли участь Катерина Бучацька, Андрій Рачинський і Даніїл Ревковський, Пьотр Армяновський, Віктор Константінов, Іван Скорина, Ксенія Щербакова, Ксенія Янус, Максим Іванов, Ася Баздирєва.

Митців хвилювало запитання: як рухатись далі?
Вражають звуки колективної аудіо-компоненти проекта. Замість запланованих звуків Кінбурна мікрофон спочатку було увімкнуто на козацькому цвинтарі на Хаджибейському шляху, а потім в одеському трамваї, біля художнього музею на вулиці Пастера, та на алеї "зірок" повз  Ланжеронівській. І всюди не було чутно туристів. Це дивно для Одеси і це запам'ятається надовго, як наслідок російсько-українську війн. 

Сайт працює й зберігає доробок лабораторії.


Організатори лабораторії — Музей сучасного мистецтва Одеси, громадська організація «Слушні речі», платформа культури памʼяті Минуле / Майбутнє / Мистецтво, мистецький кооператив SoundCamp

✔️ Кураторки лабораторії — Наталка Ревко, Оксана Довгополова, Катерина Семенюк.

✔️ Дизайн та розробка онлайн-платформи — Kultura Studio


Проєкт «Земля повернення, земля турботи» підтримано Британською Радою та Українським Інститутом в межах Сезону культури Велика Британія/Україна «Сценарії майбутнього»



Немає коментарів: