четвер, 23 лютого 2023 р.

Херсонська міськрада розповіла про вояж мерів Миколаєва та Херсону Європою



Мер Миколаєва з підозрюваним у розкраданнях заступником Коренєвим уже тиждень мандрують Європою
Мер Миколаєва - другий зліва 





Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич днями прибув до нідерландського Роттердама, щоб перейняти досвід відновлення міста після війни. У закордонному вояжі мера супроводжує його заступник і за сумісництвом – підозрюваний у справі про масштабні розкрадання під час реконструкції Сірої площі Сергій Коренєв. Дивно, що про цю поїздку, як і про склад миколаївської делегації, на сайті Миколаївської міської ради чомусь скромно промовчали. Інформація з'явилася на сайті Херсонської мерії, оскільки до Роттердама також приїхала і голова Херсонської МВА Галина Лугова.
«Керівники Херсона та Миколаєва зустрілися з бургомістром Роттердама Ахмедом Абуталебом. Під час зустрічі йшлося про конкретні стратегії та підходи, які використовували чиновники та проєктувальники Роттердама у повоєнні роки: це місто під час Другої світової війни було повністю зруйноване бомбардуваннями», - йдеться у повідомленні.

На розміщених із зустрічей фото Сергій Коренєв усюди поряд зі своїм босом Олександром Сєнкевичем — задоволений і усміхнений.

Варто зазначити, що Роттердам для Сєнкевича з Коренєвим — не перше у переліку європейських міст, яке вони відвідали за останній тиждень. Зважаючи на все, мер та його заступник подорожують Європою з 16 лютого — тоді у Варшаві відбувся міжнародний форум ReBuild Ukraine.

Про участь мера Миколаєва у цьому заході, звичайно, повідомлялося офіційно — і проєкти він там представляв, і з міністром зустрічався, і на сніданку був присутній. Ось тільки про те, що Сєнкевича супроводжує Коренєв — жодного слова. Більше того, на сайті мерії в новинах не знайшлося жодного фото із заходу, де він був би присутній. Чи Сєнкевич соромиться свого вірного заступника, чи не хоче зайвий раз нервувати містян його обличчям — незрозуміло. Але присутність фігуранта справи про розкрадання 26 мільйонів бюджетних грошей лише підтверджують фото учасників з інших країн. Наприклад, делегація з Німеччини пораділа, що до їхнього виставкового павільйону зайшов у гості мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. І тут же розмістили фото, де за столом поруч із ним сидить усміхнений Сергій Коренєв.







Таким чином, Олександр Сєнкевич із Сергієм Коренєвим влаштували собі закордонний вояж завдовжки на тиждень. До речі, коли Коренєва у серпні 2021 року затримали правоохоронці, він також намагався виїхати до Європи із Сєнкевичем. Якщо відкинути риторичні питання щодо доречності присутності у закордонних відрядженнях підозрюваного у справі про розкрадання та ще й під час війни, залишається останнє: за чий рахунок?


Немає коментарів: