вівторок, 7 лютого 2023 р.

ФОП чи юридична особа з Херсонщини може не змінювати місце реєстрації



Ви ФОП або юридична особа з Херсонщини? Змінювати місце реєстрації не потрібно. Офіційним роз’ясненням від Державної податкової служби України з Громадським Простором поділилась команда знаної громадської організації з м.Херсон — Громадський центр “Нова генерація” .

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну багато ФОПів були змушені переїхати у більш безпечні регіони. Серед них — і представники Херсонщини. Їм почали надходити повідомлення про нібито необхідність зміни реєстрації місцезнаходження (податкової адреси) на територію, підконтрольну Україні.

З інформацією про такі повідомлення до ГО “Громадський центр “Нова генерація” звернулися члени організацій, зареєстровані як ФОПи або які є найманими працівниками юридичних осіб у м. Херсон та Херсонській області.

Щоб розібратися з цим питанням, зокрема, і щодо зарахування податків (ЄСВ), які сплачуються підприємцями та юридичними особами, зареєстрованими у Херсоні та області, ГО “Громадський центр “Нова генерація” надіслала офіційний запит на Головне управління Державної податкової служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

На нього прийшла офіційна відповідь. У ній Головне управління ДПС повідомляє, що станом на 26 вересня 2022 року відсутні зміни до норм законодавства, за якими наразі не передбачено зобов’язання перереєстрації фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, місцем реєстрації яких є м. Херсон та інші громади Херсонщини, на підконтрольну територію України.

Щодо зарахування податків таких ФОПів і юридичних осіб податкова роз’яснює, що на теперішній час зміни до податкового законодавства відсутні. Тобто утриманий податок зараховується до відповідних бюджетів згідно з Бюджетним кодексом України (відповідно ст. 168 Кодексу).


Немає коментарів: