пʼятниця, 4 листопада 2022 р.

Все більше миколаївців опиняються в західних медіа




«Путін — сволота». Російські обстріли в Миколаєві зустрічають з огидою та непокорою
У сьогоднішньому випуску 🇬🇧британської газети The Guardian публікують репортаж із південного міста, яке щодня обстрілюють окупанти.

Через три дні після того, як у неділю рано вранці російська ракета С-300 врізалася в дах її житлового будинку, Ірина Давидюк неймовірно спокійно розвішувала білизну на залишках балкона своєї квартири.

На щастя, 48-річна Давидюк на вихідних вирішила сховатися у родичів у селі й уникнула удару. Повернувшись у понеділок вранці, вона була приголомшена, побачивши пошкодження свого сімейного будинку. «Я не могла зрозуміти, чому, для чого», — сказала вона. «Чому вони це зробили? Ми просто мирно жили своїм життям. Чому це сталося?»

Але безжальні російські удари, схоже, не впливають на рішучість людей чинити опір. Стоячи біля уламків на своєму балконі, Давидюк сказала, що пілоти-бомбардувальники були «найгіршими людьми, які можуть існувати», додавши: «Ми не хотіли цієї війни, але вона прийшла до нас». Вона давно вивезла дітей з міста, але через роботу адміністратором у місцевій лікарні евакуюватися не має наміру. «Як я можу залишити пацієнтів?»

🗞 #пресапроУкраїну



Немає коментарів: