неділя, 25 вересня 2022 р.

Колекціонер селебрітіс та перемог у конкурсах

Олександр(зліва) якось завітав під покров св.Миколая


В одеському медіа-полі вже добрих 4 десятки років помітне авторське ім'я Олександра Галяса. Тепер він відмічає перший поважний ювілей - 70 років. Його перша економічна освіта впливала на формування його власного авторського стиля. Він робив інтерв'ю майже зі всіма відомими та публічними особами, які будь коли завітали до Одеси. Випустив навіть декілька книг цих інтерв'ю. Дослідники майбутнього будуть за текстами Олександра описувати нашу епоху. Йому вдавалось весь час залишатись сучасним.

Останні роки він вдало поєднує менторство молодим авторам з участю в творчих конкурсах. Зазвичай пише по завданню привернути увагу до суспільно-чутливих тем, таких як ВІЧ, туберкульоз, відносини з ЛГБТ. В нього купа дипломів переможця різноманітних конкурсів.

Треба відзначити що Олександр пише бездоганною українською мовою ще з тих часів, коли це не стало модою. І це не тільки хроніки чи інтерв'ю. А взагалі, він логічний продовжувач одеського літературного стилю. Маю надію, що його найкращій текст ще попереду. Доброго здоров'я і мільйон яскравих строк!

В.Головченко. 



Немає коментарів: