пʼятниця, 19 серпня 2022 р.

Творче осмислення болю



Мене звати Богдан Головченко, я український журналіст і фотограф із південного портового міста Миколаєва.


Зараз я працюю над фото проектом, присвяченим наслідкам щоденних артилерійських і ракетних обстрілів російською армією (Миколаїв на третьому місці за кількістю обстрілів після Маріуполя та Ізюма). Маємо не лише понад 680 пошкоджених приватних будинків та 500 багатоквартирних будинків, а й масу пошкоджених \ зруйнованих шкіл, закладів культури, інфраструктурних та промислових об’єктів, приватних та громадських підприємств. Багато громадян стали вимушено переміщеними особам (станом на серпень 2022 у місті залишається 230 тис. мешканців проти 500 тис. у лютому 2022 року)



Перший етап мого проекту – зйомка та друк (друкую кожну окрему фотографію на медичній рентгенівській плівці як символ болю та травм міста). Другий етап – оформлення журналу з фотографіями та текстами (зі статистикою обстрілів та наслідків, проблема з питною водою для мешканців через зруйнований водогін, який пошкоджено у квітні 2022).



Робота над фото проектом ще триває, але я хочу запитати, чи може мій проект бути потенційно цікавим установам культури (галереям, фондам) Прикладаю декілька роздрукованих і відсканованих знімків мого проекту.



 

Буду дуже вдячний за допомогу!


Немає коментарів: