пʼятницю, 5 серпня 2022 р.

Як ЄС підтримує Україну

Щоночі москалі такі закидують у Миколаїв



Якщо Ви рятуєтесь від війни в Україні і приїжджаєте до Європейського Союзу, Ви знайдете ключову інформацію про свої права щодо перетину кордону в країні ЄС, про те, хто має право на тимчасовий захист та на звернення за міжнародним захистом, а також про права на поїздки всередині Європейського Союзу.

Після того, як Ви перетнете кордон ЄС, у Вас є кілька варіантів дій, залежно від Ваших особистих обставин. Органи влади проінформують Вас про Ваші права.

1. Вам може бути надано тимчасовий захист

Якщо Ви постійно проживали в Україні і залишили країну починаючи з 24 лютого 2022 року, щоб врятуватися від війни, Ви можете мати право на тимчасовий захист в будь-якій країні ЄС. Тимчасовий захист триватиме щонайменше один рік, він може бути продовжений залежно від ситуації в Україні. Права згідно з Директивою про тимчасовий захист включають: дозвіл на проживання, доступ до ринку праці та житла, медичну допомогу та доступ до освіти для дітей. Кожен, хто легально проживає в ЄС, також має право відкрити базовий банківський рахунок. Ви також маєте право відкрити базовий банківський рахунок.



Немає коментарів: