субота, 27 серпня 2022 р.

Коти дісталися пошти




2 вересня, о 14:00 у великій операційній залі поштамту в Одесі (Садова,10) відбудеться спецпогашення марок "Дякую, Польща" та "Георгій Переможець". Авторами малюнків цих марок стала команда одеських художників @LBWS CAT. 
Ці стрітартери відомі далеко за межами нашого міста, а їхні котики, які “оселилися” на стінах наших будинків стали своєрідною одеською візитівкою.



Автором ідеї виходу марки "Дякую, Польща" став польський волонтер Борис Тинка, який з перших днів повномасштабного вторгнення розпочав активну кампанію по доставці гуманітарних вантажів до Одеси та Миколаєва. Одного разу він побачив на стіні мурал із котиком, який тримав польский та український прапори із подякою до поляків. Цей малюнок так розчулив волонтера, що він знайшов авторів та запропонував випуск марки.



Підтримка, яку Україна отримує від Польщі з самого початку війни – це підтримка в нашій спільній боротьбі зі злом. Ми впевнені в нашій перемозі, яка дасть мир нам та усій Європі. Гадаю, що польський народ та польські волонтери заслуговують на те, щоб не тільки їм подякувати, але і відзначити у такий спосіб. Саме тому виникла ідея створення марки "Дякую, Польща" – говорить Борис Тинка.



Друга марка "Георгій Переможець" також виконана за вже існуючим муралом. Малюнок ілюструє біблійську легенду і символізує перемогу над злом. Блок із цією маркою буде доповнений іншими популярними зображеннями LBWS CAT.



Під час події пройде розіграш смачних пряників від команди Оксани Бублікової. Пані Оксана влітку провела дві акції “Україна дякує” у Варшаві та Гданську та подарувала полякам тисячі пряників у вигляді українських квітів – маків, соняшників, васильків. Цього разу Оксана Бублікова зі своєю командою підготувала пряники із зображенням котиків.



Також у залі буде розміщено великий прапор України, на якому можна буде залишити слова подяки польським волонтерам. Після акції він поїде у Польщу.


Гроші з продажу марок підуть в благодійний фонд Олександра Бабіча ГО "Суспільство та історична спадщина" та на “камуфляж” для автівок, які відправляються на фронт. Команда LBWS CAT від початку агресії робить це безкоштовно для наших військових.


Немає коментарів: