четвер, 23 червня 2022 р.

ЄС надає екстрену підтримку закладам профтехосвіти та допомагає покращити навчальний процес





ЄС продовжує підтримувати професійну освіту та навчання в Україні через програму EU4Skills. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну програма зосередилася на допомозі 4 000 ВПО, які зараз проживають у гуртожитках закладів профтехосвіти. Пакет підтримки включає три складові: надання необхідних товарів, забезпечення психологічної підтримки ВПО та навчання персоналу шкіл, як краще керувати закладами у нових умовах. Також EU4Skills допомагає покращити навчальний процес під час війни, розробляючи нові курси для студентів закладів профтехосвіти.

«ЄС продовжує підтримку України через усі свої проєкти. EU4Skills - одна з наших програм, яка наразі відповідає на найважливіші та найактуальніші потреби ВПО. У співпраці з нашими країнами-членами Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією через EU4Skills ми будемо й надалі підтримувати заклади профтехосвіти, щоб вони надавали можливості для навчання», – зазначив, Фредерік Куне, керівник відділу співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні.

До кінця травня 2022 року EU4Skills передала 5 500 подушок, 1 500 ковдр і 1 500 розкладних ліжок вибраним закладам профтехосвіти. EU4Skills також надасть до 22 000 одиниць дитячого харчування українським сім’ям, які цього потребують, а також понад 2 мільйони одиниць медичних товарів.

У той же час EU4Skills продовжує свою роботу для підтримки навчального процесу під час війни. Наразі профтехи закриті для очних уроків, і навчання відбувається у дистанційному режимі. Для забезпечення навчального процесу EU4Skills надає онлайн-курси та матеріали, які були перекладені українською мовою та адаптовані до місцевих умов. Крім того, програма організувала заходи у форматі онлайн-кафе для понад 2200 викладачів та студентів, щоб покращити м’які навички. EU4Skills продовжує допомагати українським профтехам брати участь у проєктах Erasmus+ та працювати разом з своїми колегами з європейських країн, допомагаючи розробляти заявки на шукати партнерів в інших європейських країнах.




Довідкова інформація:

EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його країни-члени: Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Мета програми – модернізувати обрані заклади профтехосвіти, провести навчання керівників закладів та викладачів у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Тривалість: 2019-2023 рр. Програму в Україні реалізують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).


Немає коментарів: