неділю, 5 червня 2022 р.

«Журналісти для журналістів»



Солідарність, якою українці вирізнялись навіть у тюрмі народів - СРСР зовсім не міф. Вона є й працює поміж людей навіть творчих, та амбітних. Івано-Франківська обласна організація Національної спілки журналістів України завдяки підтримці Благодійного Фонду «Чисті Серцем» та Почесного Консула Угорщини в Івано-Франківську Василя Вишиванюка Vasyl Vyshyvanyuk у співпраці з Миколаївським пресклубом та Миколаївською обласною організацією НСЖУ напередодні Дня журналіста спрямувала подарункові гуманітарні набори для журналістів Миколаївщини.




 Працівники редакцій, журналісти, які залишилися без роботи внаслідок війни, а також ветерани журналістики Миколаєва та області отримали подарункові набори, в яких окрім харчових продуктів тривалого зберігання було передано також і засоби гігієни. Логістику в Миколаєві допоміг організувати Гуманітарний штаб Миколаївщини Благодійного Фонду «Світлі справи», керівником якого є Ганна Замазєєва.


Це вже не вперше БФ «Чисті Серцем», Почесний Консул Угорщини в Івано-Франківську Василь Вишиванюк, Національна спілка журналістів України, ГО «Миколаївський прес клуб» та Гуманітарний штаб Миколаївщини Благодійного Фонду «Світлі справа» організовують надання гуманітарної підтримки журналістам Миколаївської області. Адже значна частина журналістів області або залишилися взагалі без роботи, або у зв’язку з відсутністю надходжень від реклами та з бюджету отримують значно меншу заробітну платню, при цьому продовжуючи тримати інформаційний фронт Миколаївщини, який на сьогодні є не менш важливим для Перемоги України, ніж фронт військовий, який тримають наші доблесні Воїни!


Сергій Томіленко, голова Національної спілки журналістів України: «В ці важкі часи для всієї України та для нашої медійної спільноти, такі приклади допомоги - це значна підтримка для наших колег, які знаходяться на території ведення військових дій і продовжують виконувати свою місію – інформування громадян. Тож я дякую і колегам з Івано-Франківщини, які долучилися до цієї доброї справи, нашому секретарю Спілки Глібу Головченку, який керує цю допомогу, і дякую Почесному Консулу Угорщини Василю Вишиванюку та керівнику Фонду «Чисті Серцем» за те, що в ці складні часи вони вже вкотре підтримують журналістів Миколаївщини».
Гліб Головченко, секретар Національної спілки журналістів України, голова Миколаївського пресклубу: «6 червня вся медійна спільнота України відзначатиме День журналіста. Миколаївські журналісти будуть це робити в умовах військових дій, під звуки артилерії та повітряних тривог, які вже стали складовою нашого життя. Тому напередодні цього дня було приємно порадувати колег подарунками, які надіслали нам наші друзі з Франківщини – Почесний Консул Угорщини Василь Вишиванюк, керівник БФ «Чисті Серцем», та наші колеги журналісти. Також хоч подякувати керівника Гуманітарного штабу Миколаївщини «Світлі справи» за допомогу з логістикою в Миколаєві».

 
Катерина Лисюк, продюсерка філії АТ НСТУ Миколаївська регіональна дирекція: «Насправді зараз під час війни це дуже важливо. І ми дуже вдячні, що нашим співробітникам передали таку допомогу. Тому що попри те, що наші співробітники продовжують працювати попри обстріли, попри постійні прильоти, реально допомога необхідна. І в такий час поєднання такої допомоги і не просто словами, а ще й діями це дуже важливо. При чому для всіх миколаївців і для наших співробітників в тому числі».
Микола Стеценко, голова Миколаївської обласної організації Національної спілки журналістів України: «Від імені миколаївських журналістів та ветеранів журналістики хочу подякувати Глібу Головченку та Благодійному Фонду «Чисті Серцем» за надання гуманітарної допомоги. Особливо приємно отримати її напередодні нашого свята, Дня журналіста. Це значна підтримка для членів нашого цеху і приємний подарунок для свята».
Вадим Раскопов, головний редактор газети «Южная правда»: «Дякую колегам журналістам, Національній спілці журналістів України за таку підтримку. Це значна і моральна підтримка, і фактична. Тому що в сьогоднішніх умовах дуже складно працювати на нашій території, яку постійно обстрілюють, і значне психологічне навантаження. Наша газета найстаріша в області, в цьому році газеті виповнюється 105 років. Не зважаючи на нинішні випробування, газета виходить. І для журналістів це буде приємна новина до 6 червня, нашого професійного свята, що Спілка журналістів не забула про них і що вони отримають подарунки».
РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО!
В.Інгульська.


Немає коментарів: