пʼятницю, 27 травня 2022 р.

Прогульники міськради




Починаючи з 24 лютого депутати Одеської міської ради  жодного разу не зібралися на пленарне засідання сесії.

Як свідчать результати моніторингу, проведеного всеукраїнською кампанією Місцеві депутати. Атестація з 24 лютого по 11 травня, пленарні засідання сесій відбулися в 11 міських радах, охоплених Атестацією, - Вінницькій, Івано-Франківській, Київській, Кропивницькій, Львівській, Луцькій, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій і Черкаській міських радах.


Харківська Міська Рада вперше з 24 лютого провела пленарне засідання аж 11 травня, а Львівська міська рада єдине засідання за цей період провела 24 лютого.

Варто відзначити, що п’ять міських рад проводили частину своїх засідань в онлайн-форматі.

Не проводили пленарні засідання сесій за вказаний період Одеська, Миколаївська і Чернігівська міські ради, а щодо проведення засідань Херсонською міською радою інформація не відома.


"Зрозуміло, чому немає інформації про Херсон. Зрозуміло, чому складно зібратися депутатам Миколаєва і Чернігова, адже їхні міста потерпають від обстрілів та постійно під загрозою. Але що заважає зібратися одеським обранцям? Немає кворуму? Скільки взагалі депутатів лишилося в місті? І, якщо є безпекові загрози, то чому не зібратися принаймні онлайн, не продемонструвати виборцям свою єдність, свою працю і свою депутатську - саме депутатську - роботу? Адже заради цього за вас голосували виборці", - наголосив голова Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" 

Анатолий Бойко.




Зазначимо, що експерти всеукраїнської кампанії, яка працює в 15 обласних центрах та Києві, зараз досліджують діяльність депутатів та місцевих рад в умовах війни.



Немає коментарів: