понеділок, 11 квітня 2022 р.

Людина, яка об’єднала країну гаслом



Молодь всієї України прагне увічнити її на своєму тілі у вигляді татуювання, але фраза «Русский военный корабль иди на…» УЖЕ викарбувана в серці кожного з нас.

Крилатий вислів одного з оборонців острова Зміїний перетворився на гасло національного рівня у боротьбі України з окупантами. Великого розголосу набула новина про офіційне нагородження того самого автора вислову – 29 березня Романа Грибова відзначили «За заслуги перед Черкащиною».




«Роман — творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність», - зазначив Ігор Табурець, голова Черкаської ОВА.

Вранці 24 лютого до Зміїного підійшли два російські кораблі «Москва» та «Василий Быков» і висунули українським прикордонникам вимогу здатися». Та почути їм довелося лише «напрямок» , причому у не дуже цензурній формі. Після відмови прикордонників здати Зміїний окупанти вдарили по острову ракетами та артилерією, а вже під вечір острів все таки захопили. Але незважаючи ні на що, цей день подарував нашому народові надію на незламність та міцність українського духу.




Яка ж доля спіткала тодішніх оборонців разом із самим «навігатором»? Вважалося, що всі 13 прикордонників загинули. Згодом виявилося, що принаймні частина з них потрапила в полон, і тоді у всієї України з’явився огонь надії в очах. Днями президент Володимир Зеленський повідомив, що дехто все-таки загинув, але всіх полонених прикордонників обміняли.

Кожен день з початку війни нас захищають сотні тисяч солдатів ЗСУ та учасників тероборони ціною власного життя. Саме тому неможливим і нечесним є прославляти лише когось одного. Але все таки, Роман Грибов своєю (тепер відомою на весь світ) фразою втілив ненависть та непокірність, які стала своєрідним закликом до боротьби кожному з нас.
А.Ніколаєнко,
студентка "Одеської політехніки"



Немає коментарів: