неділю, 10 квітня 2022 р.

Біженці з Миколаєва у Європі




Війна застала кожного з нас. Не винятком стала сім'я Чемересюків з Миколаєва. Бабуся Ольга, Таня, Аня, Олена, їх чоловіки та діти почули постріли одними з перших. Через постійні атаки, з міста вибратися було дуже важко. Одна з деяких спроб увінчалась успіхом, і 12 березня Таня з дітьми власним автомобілем змогли виїхати до Австрії. Через невеликий проміжок часу, 21 березня, до Польщі змогли добратися бабуся Ольга і Олена з дітьми, а через два дні до них приєдналась Аня.


З того моменту вони опинилися в безпеці. Волонтери допомогли знайти бабусі Ользі, Ані і Олені прихисток. Ним став пансіонат обладнаний для біженців у місті Кракові. Діти з самого приїзду отримали можливість відвідувати школу і продовжувати навчання, були забезпечені всім необхідним. Одразу по приїзду і на цей момент вони проживають коштом допомоги небайдужих поляків. Звісно, вони їм дуже вдячні. З перших днів Аня виходила на мітинги в підтримку України на площах міста.

Таня оселилась в Австрії у родичів. Тут з дітьми трохи важче, тому поки що в школу вони не ходять. Але при цьому спроби здійснюються неодноразово. Адже діти мають продовжувати навчання попри обставини.

Через кілька днів по приїзду до Польщі, бабуся Ольга вирішила поїхати в Австрію до Тані, щоб підтримати її. Оскільки шлях за кордон їй дався дуже важко.

Вся родина Чемересюків досі оговтується від пережитих труднощів, їм усім дуже важко. Але вони не втрачають надії, та разом з іншими моляться за мирне небо над Україною.

Вони та мільйони інших біженців вимушені були покинути свій дім, який можливо  і не зруйнований, але їм надали шанс продовжувати відносно спокійне життя небайдужі. І всі вірять у те, що дуже скоро повернуться у рідні домівки.
Г.Можина,
 студентка "Одеської політехніки"


Немає коментарів: