понеділок, 11 квітня 2022 р.

Періскопи з Одеси що рятують життя

 



В Одесі, на Молдаванці налагодили виробництво простих перископів. Обладнання дуже легке, недороге і потрібне для різних підрозділів. Перископ дозволяє безпечно подивитися за межі укриття згори або збоку. Наразі забезпечуються ними одеські й миколаївські підрозділи які залучені у боєзіткнення. Огляд позицій ворога - важливий елемент оперативно-тактичних дій, як при обороні, так і у наступі.

Методика виробництва дуже проста, виготовляти можна з мінімальним набором обладнання. Як завжди в Одесі не стали довго “заморочуватися”, а взяли найпоширеніші витратні матеріали: сантехнічні труби, два дзеркала та ізострічку або сантехнічний скотч.

Вже вироблено понад 2000 перископів. Коли їх відправили одеситам на “передок” до околиць Миколаєва й використали, то моментально оцінили виріб. Маленький лайфхак рятує солдата, який має безпосередній контакт з ворогом. Що ще треба?

Відгук з фронту дав старт серійному виробництву народних перископів. Виконати замовлення можна в кожному гаражі, чи цеху. Тепер тільки стикнулись з дефіцитом нових каналізаційних труб, точніше - кутиків… Але маючи під боком кордон з ЄС - це дуже швидко вирішуємо завдання.

Складові народного перископа з Одеси: Труба 50мм

кутик (отвод) 50мм /90 град.+2 люстерка.

Скопіювати виробництво можна в якому з регіонів України. Виконати замовлення зможуть учні професійного ліцею 1-го курсу з мінімальним обладнанням. ЗСУ будуть раді.

В.Головченко


Немає коментарів: