вівторок, 29 березня 2022 р.

Стартує благодійний кіномарафон “CinemAid Ukraine”



У різних містах світу стартує благодійний кіномарафон “CinemAid Ukraine”. Це серія благодійних показів українського кіно за кордоном, ініційована Державним агентством України з питань кіно спільно з Українською кіноакадемією, Асоціацією “Дивись українське”, Українською Кіноасоціацією, ГО “УкрКіноФест”, ГО “Спілка підприємців теле та кіноіндустрії”, ГО “Нарешті”, БО БФ "Двері" та ГО “Центр розвитку креативних індустрій”.
Наразі отримано 76 повнометражних і короткометражних фільмів для показу за кордоном. До програми увійшли як документальні, так і ігрові та анімаційні стрічки. Зокрема, іноземні глядачі матимуть змогу побачити фільми “Поїзд: Київ-Війна”, “Історія Зимового саду”, “Родинна справа”, “В. Сильвестров”, “Безславні кріпаки”, “Крути 1918”, “Жива ватра”, “Невидимий батальйон”, “Заборонений”, “Шляхетні волоцюги”, “11 дітей з Моршина”, “Віктор_Робот”, “Толока”, “Mia Donna”, “Схрон”, “DZIDZIO Контрабас”, “Щедрик” та багато інших.

Ці та інші фільми будуть доступні до перегляду у таких країнах: Канада, Туреччина, Ізраїль, Велика Британія, Бельгія, Австралія, США, Італія, НІмеччина, Чехія, Естонія, Латвія, Франція, Польша, Румунія, Болгарія, Литва, Йорданія, Португалія, Іспанія, Данія, Індія, Південна Корея.

“Повномасштабна війна, яку Росія цинічно й підступно розв’язала проти України, відібрала у нас найкраще. Ми змушені зараз відмовитись від того, що приносило радість і задоволення. Це ж стосується і кіно. На превеликий жаль, ми не можемо зараз розділити з друзями емоції від перегляду якісного українського кінематографу, обговорити його і поділитися враженнями. Але це можуть зробити іноземні глядачі. І долучитись таким чином до нашої спільної боротьби проти ворога. Адже перемога буде за нами. І разом ми обов’язково її здобудемо!” - запевнила Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно.

Зібрані кошти будуть перераховані на три напрямки підтримки України: в фонд “Повернись живим”, на підтримку кіноіндустрії країни під час війни та на допомогу постраждалим від війни кінематографістам та їх сім'ям.



Немає коментарів: