пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

Старт нового проєкту «Інформатика нового покоління» в українських школах




10 лютого 2022 року в Прес-центрі Кабінету Міністрів України Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан, заступник Міністра освіти і науки України Віра Рогова, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло та інституційний координатор проєкту EU4DigitalUA Марія Гастон Бетран дали старт новому проєкту ««Інформатика нового покоління» для загальноосвітніх навчальних закладів. 
У його рамках планується розробка та впровадження сучасних навчальних програм та освітніх ресурсів для школярів. EU4DigitalUA підтримує цей проєкт та організував тендер на відбір координатора, методиста, аналітика та ключових експертів з освіти, створив проєктний офіс. До проєкту будуть залучені найкращі українські експерти, а також експерти з країн ЄС, що поділяться кращим європейським досвідом та передовими практиками викладання та навчання на основі найновіших цифрових технологій в межах європейської рамки цифрової компетентності освітян (DigCompEdu) та Цифрової Компетенція для громадян.

Основні завдання програми – проаналізувати та оновити зміст шкільного предмета «Інформатика», стоворити нові освітні ресурси, розробити концептуально новий підхід до методики навчання, дати можливість школярам та вчителям обирати теми занять, пілотувати оновлену програму. Планується, що з 1 вересня 2022 року розпочнеться пілотування матеріалів нового покоління у 50 відібраних школах, а з 1 вересня 2023 року програма буде реалізована на національному рівні.
Проєкт «Інформатика нового покоління» ініційовано Міністерством цифрової трансформації та підтримується Міністерством освіти і науки, а також багатьма ІТ-кластерами в Україні, які готові надати зі свого боку технологічну експертизу для забезпечення всебічної інтеграції та ефективного розгортання.


Немає коментарів: