суботу, 22 січня 2022 р.

Команда Docudays UA запускає конкурс Civil Pitch! Як взяти участь?




Civil Pitch повертається на 19 Docudays UA! Civil Pitch 2.0 триватиме два роки та розпочнеться як конкурс ідей, що згодом трансформується в лабораторію документального кіно. Темою проєкту стане «Кіно, що змінює».

На першому етапі ми оберемо дванадцять проєктів, які візьмуть участь у воркшопі під керівництвом міжнародних фахівців і будуть представлені на пітчінгу під час Docudays UA у березні 2022 року. У результаті пітчингу чотири проєкти-переможці отримають фінансування на виробництво короткометражних документальних фільмів (тривалість 8-15 хвилин) у розмірі 210 000 гривень, а також менторську підтримку від провідних міжнародних професіоналів. Прем’єра стрічок відбудеться на Docudays UA у 2023 році.



У 2018-19 році разом із Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!» та Ґете-Інститутом ми організували перший Civil Pitch. Цей проєкт народився як платформа для взаємодії документалістів/-ок та громадських активістів/-ок заради створення фільмів, які переосмислюють соціальну дійсність в Україні. У резуальтаті проєкту учасники/-ці створили чотири короткометражні стрічки. Ці фільми успішно подорожували українськими та міжнародними майданчикам, а деякі з них трансформувалися у повнометражні фільми. Наступні два роки ми продовжимо розвивати Civil Pitch та створимо нові можливості для взаємодії між активіст(к)ами та документаліст(к)ами.



Як протистояти нерівності, подолати дискримінацію і зробити суспільство більш інклюзивним та толерантним? І чи може документальне кіно бути інструментом у цій боротьбі? Щодня ми зіштовхуємося з подіями, з якими складно миритися. Через спільний та особистий досвід, колективними та індивідуальними зусиллями активіст/-ки роблять ці проблеми видимими та борються з ними. Ці історії надихають, допомагають зрозуміти світ навколо та солідаризуватися. У рамках Civil Pitch 2.0 ми пропонуємо кінематографіст(к)ам звернутися саме до таких досвідів та спільно з активіст(к)ами створити кіно, що змінює.



Конкурс відкритий для режисерів/-ок, правозахисників/-ць і громадських активістів/-ок.



Детальніше про Civil Pitch 2.0, умови участі та тонкощі подачі заявок читайте у РЕГЛАМЕНТІ.



Прийом заявок триватиме з 13 грудня 2021 по 18 лютого 2022 року.



Якщо ви маєте додаткові запитання, звертайтеся до команди проєкту за адресою civilpitch@docudays.ua.



______

Конкурс Civil Pitch 2.0 реалізується Docudays UA в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності "Долучайся!"», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст проєкту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерiв i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.


Немає коментарів: