вівторок, 25 січня 2022 р.

Навчальна програма управління відходами




Якщо у вашої громади все ще немає плану управління відходами, не пропустіть нову безкоштовну навчальну програму U-LEAD. Це чудова можливість для територіальних громад за підтримки досвідченого експерта, працюючи в робочій групі з обміну досвідом з колегами з інших громад, розробити та/або адаптувати місцевий план управління відходами і вивчити найкращий міжнародний та український досвід у цій сфері.

Програма впроваджуватиметься онлайн та включатиме:
Навчальний компонент – 8 логічно пов’язаних навчальних заходів, що поєднують теоретичні та практичні семінари (з 10 березня 2022 року по 2 червня 2022 року).
Віртуальний навчальний візит в громаду, яка має успішний досвід управління відходами – 4 квітня 2022 року.
Консультативну підтримку експерта на етапі підготовки та розробки Місцевих планів управління відходами – з 16 березня 2022 року по 23 липня 2022.

Для кого?


Для участі у програмі буде відібрано 12 територіальних громад, населення яких не перевищує 50 тисяч жителів. До участі у програмі запрошуються громади із Дніпропетровської, Кіровоградської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. Організатори навчання заохочують до участі громади, які у перспективі зможуть розробити спільні проєкти.

Чому саме ця програма?

«U-LEAD з Європою» пропонує:
дізнатись більше про основні зміни законодавчого та нормативно-правового характеру в сфері управління відходами в Україні, кращі міжнародні практики та успішний український досвід, порядок розробки Місцевих планів управління відходами в громадах,
враховуючи досвід та напрацювання колег із інших громад, здійснити обмін досвідом щодо розробки та впровадження Місцевих планів управління відходами,
консультаційну підтримку експерта
можливість втілити на практиці одержані знання щодо розробки та впровадження планів управління відходами;
фінансову підтримку на реалізацію спільного проєкту.

Коли?


З 10 березня 2022 до 31 липня 2022 року (зустріч із презентації результатів 28 липня 2022 року). Усі заходи відбуватимуться виключно онлайн і є безкоштовними для учасників.

Як взяти участь?


Для участі у відборі необхідно заповнити форму https://bit.ly/3KlDnkU

До 18.00 9 лютого 2022 року надіслати її на адресу: regops.u-lead@giz.de

В темі повідомлення вказуйте «Управління відходами, назва громади та область»


Немає коментарів: