середу, 15 грудня 2021 р.

ЛІНІЯ ЖИТТЯ




15 грудня 2021 року о 16:00 у галереї Одеського літературного музею відкриється персональна виставка одеської художниці та педагога Алли Іванівни Ворохти – «Лінія життя».


Алла Іванівна Ворохта народилася в Одесі 1946 року. Навчалася в Одеській художній школі. Закінчила у 1971 році художньо-графічний факультет ОПІ ім. К.Д. Ушинського (викладач зі спеціальності Єфименко В.Г.). З 1971 до 2002 року – викладач кафедри малюнка ХДФ, з 2004 по 2020 рік – викладач художнього училища ім. Б. Грекова. З 2008 року – член Національної спілки художників України.

Художниця – неодноразовий учасник міжнародних та всеукраїнських художніх виставок. Творчі роботи А.І. Ворохти зберігаються у зібраннях Одеського літературного музею, Тосканського відділення ЮНЕСКО та у приватних колекціях 30 країн світу. Художниця працює в класичній реалістичній манері у всіх графічних та мальовничих техніках, займається декоративно-ужитковим мистецтвом (макраме, батик, художній розпис, авторська лялька).

Раніше художниця вже неодноразово виставлялася у стінах Літературного музею. У фондах музею знаходяться ілюстрації Алли Іванівни до творів Юрія Олеші, Ісаака Бабеля та Миколи Гоголя.


Виставка присвячена 75-річчю художниці. Багато робіт експонуються вперше.


Виставка триває до 22 січня.


Немає коментарів: