суботу, 6 листопада 2021 р.

Опитування медпрацівників щодо реєстрації випадків та причин смерті







На сайті Українського центру суспільних даних вже опубліковано посібник «Шкали та інструменти для оцінки стану тяжкохворого пацієнта та визначення потреби у паліативній допомозі». Його можна завантажити у форматі pdf. Також найближчим часом друковані примірники будуть надіслані тим, хто робив відповідне замовлення.

Цей посібник, призначений для застосування в клінічній практиці, рекомендований до друку на засіданні Вченої ради Івано-Франківського національного медичного університету (протокол засідання Вченої ради №13 від 30.09.2021). Посібник буде корисний медикам, лікарям та медсестрам (які, у тому числі, працюють у сфері паліативної допомоги); а також родичам, доглядальникам тяжкохворого пацієнта.


Також, зараз ми проводимо опитування медичних працівників щодо реєстрації випадків та причин смерті. Запрошуємо медичних працівників, лікарів, медсестер, менеджерів у сфері охорони здоров'я заповнити цю анкету (https://shorturl.at/jrHMX), а також поширити її серед своїх колег.

Надійні та якісні дані щодо причин смерті в Україні необхідні для прийняття ефективних рішень та розробки стратегій у сфері охорони здоров’я, соціальної політики, а також для моніторингу ефективності окремих проектів, якості надання медичних послуг.

Медики, які заповнюють лікарські свідоцтва про смерть (а також фельдшерські довідки про смерть, лікарські свідоцтва про перинатальну смерть), відіграють ключову роль у цьому процесі. Тому нам важливо зрозуміти особливості практики оформлення таких свідоцтв, виявити поширені проблеми чи недоліки, фактори, що впливають на якість даних (зокрема про причини смерті).

Опитування є повністю анонімним, результати анкетування будуть використані в узагальненому вигляді. Наперед вдячні за ваші відповіді.


Команда Українського центру суспільних даних






















Немає коментарів: