пʼятницю, 5 листопада 2021 р.

До ювелею легендарного земляка

 

7 листопада о 18.00 на камерній сцені театру відбудеться прем’єра літературно-музичної композиції "ЦЕ МІЙ НАРОД! Я СИН ЙОГО! за творами Миколи Вінграновського.
"Поет абсолютного слуху", "Такий він один – неповторний!", "Перший серед рівних", "Він увесь якийсь космічний…". Так оцінювали Миколу Вінграновського сучасники – Григір Тютюнник, Іван Дзюба, Іван Драч – видатного українського поета, прозаїка, сценариста, актора кіно і кінорежисера. За акторську роботу він отримав золоту медаль на кінофестивалі, за поетичні та прозові твори для дітей отримав Шевченківську премію – вищу літературну премію України.
Великий і неоціненний вклад зробив Микола Вінграновський в художнє і документальне кино та літературу як історичну прозу, ліричну та патріотичну поезію. За акторську роботу він отримав золоту медаль на кінофестивалі в Америці. Але найвище оцінена його дитяча проза і поезія. За твори для дітей Миколі Вінграновському присуджено Державну премію імені Тараса Григоровича Шевченка. Про все це та багато іншого у виставі Миколаївського академічного російського драматичного театру присвяченій 85-річчю від дня народження нашого земляка.


Немає коментарів: