пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

World Cleanup Day в Миколаєві





18 вересня мешканці Миколаєва разом з однодумцями з інших міст України та ще мільйонами активістів 180 країн світу вийдуть на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day».

Організатори запрошують миколаївців долучатись до прибирання зелених зон міста, у суботу, 18 вересня з 10:00 до 13:30, на спеціально визначених локаціях.

Локації прибирання в Інгульському районі:

1. ПАРК ДУБКИ (вул. Троїцька, 15). Відповідальна особа: Юрченко Людмила, тел: +380935156222;
2. СКВЕР (вул. 9-та Поздовжня, 71, за Ленінським РОВД). Відповідальна особа: Іван Мокряк, тел: +380930093132;

Локації прибирання в Корабельному районі:


3. БАЛАБАНІВСЬКИЙ ЛІС (ПТУ 25, вулиця Айвазовського, 15-б). Відповідальна особа:
Оксана Руденко, тел.: +380665749431;

Локації прибирання в Заводському районі:

4. ПЛЯЖ НАМИВ (зупинка громадського транспорту «Рів'єра»). Відповідальна особа:
Іван Ревуцький, тел: +380931605211;
5. ПЛЯЖ НАМИВ (вул. Лазурна1/7, р-н Ковбой, рухаємось в сторону Рів'єри). Відповідальна особа: Ельвіра Юрця, тел: +380631228421;

Локації прибирання в Центральному районі:

6. ПЛЯЖ СТРІЛКА (Алея Козацької Слави, парк Перемоги). Відповідальна особа:
Сергій Валяренко, тел: +380999674378;
7. КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР «ПОНТОН» (Нижній Бам, біля пішохідного мосту). Відповідальна особа: Наталія Засядько, тел: +380505188983;

Агенція розвитку Миколаєва є партнером проведення Всесвітнього дня прибирання в Миколаєві з 2018 року.

«За цей час було проведено близько 30 прибирань та висадок дерев по всьому місту. Ми дякуємо активним мешканцям за участь в ініціативі, та вдячні департаменту ЖКГ, адміністраціям районів міста, КП «Миколаївські парки» за допомогу із вивозу відходів з місць прибирання. Спільними зусиллями робимо рідний Миколаїв кращим», - каже Анна Ганжул, в.о. директора Агенція розвитку Миколаєва.

«Ми продовжуємо працювати над формуванням свідомого ставлення миколаївців до екології та природи, яка нас оточує. Наша організація завжди грає в довгу. Ми розуміємо, що змінити щось за день, місяць чи рік неможливо, однак крок за кроком рухаємося вперед. Всесвітній день прибирання – це унікальний день. Виходити на локації і розуміти, що зараз одночасно з тобою очищують території від сміття ще мільйони людей з різних країн та континетів просто неймовірно. Цьогоріч у Миколаєві ще більше точок, тож кожен містянин може обрати зручне для себе місце і долучитися до акції», - зазначає Наталія Засядько, координатор Let's do it, Ukraine в м. Миколаєві.

Всім охочим долучитись до акції організатори рекомендують брати із собою засоби індивідуального захисту, рукавички, великі пакети для сміття, запрошувати родину та друзів.

«Зрозуміло, що ми не можемо в один момент удосконалити всю планету, але кожна людина своїми діями не тільки змінює цей світ, мотивуючи інших, а й стає ланкою великого ланцюжка на шляху формування культури чистоти та дбайливого ставлення до довкілля та свідомого використання земних ресурсів з метою зменшення негативного впливу людини. Тільки спільно, поєднавши зусилля, починаючи з себе та своїх домівок, ми можемо вивести своє місто, область та країну в цілому, на той близький до досконалості рівень, коли люди дбають про довкілля», - зазначає Людмила Юрченко, координатор Let's do it, Ukraine в Миколаївській області.

Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Робіть фото, історії на локаціях до і після прибирання, відмічайте організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших.


Немає коментарів: