вівторок, 21 вересня 2021 р.

Літературний фестиваль в Одесі задружився з театром





22 по 26 вересня пройде Одеський міжнародний літературний фестиваль. Цьогоріч більшість подій відбудеться в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька. Так вже 23-го тут відбудеться рок-концерту гурту «Жадан і собаки» на якому представить нові пісні сам Сергій Жадан.

Учасниками фестивалю стануть понад 40 літераторів з восьми країн.

Під час фестивалю українські автори Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Людмила Херсонська, Борис Херсонський, Мар'яна Савка та інші прочитають уривки зі своїх поезій, прозових текстів та репортажів, в яких своєрідно підсумовують досягнення України за останні 30 років.

У рамках проведення фестивалю свої твори презентують: Саша Філіпенко (роман «Колишній син», Мінськ); Юлія Верба (роман-трилогія «Одеська сага», Одеса); Юрій Андрухович (роман «Радіо Ніч»).

Співзасновник літературної інтернет-платформи «Букнет» Сергій Грушко розповість про те, як письменники можуть публікувати власні твори, захищаючи їх від піратства, заробляти кошти та вести активний діалог зі своїми читачами.

Молоді одеські поети Дмитро Журавель, Гліб Кучма, Валерій Пузик та Надія Глушкова продемонструють гостям фестивалю експериментальні форми подання поезії.
Презентація фестивалю



Нову книгу про минуле та сьогодення української кухні представить дослідниця історії української гастрономії Олена Брайченко.

Традиційно на фестивалі виступлять і юні читачі - сім авторів познайомлять гостей зі своїми творами для дітей та юнацтва.

Фестивальні зустрічі яки будуть проходити в Одеському академічному українському музично-драматичному театрі ім. В. Василька, мають познайомити одеситів з сучасною німецькомовною драмою. Гадаємо, це в майбутньому вплине на репертуар місцевих театрів.  
Література вже давно не тільки - розвага, а все більше - формування світосприйняття. Може ще на один рік відсунемось від імперського дискурсу у міській культурі?!
В.Інгульский.


Немає коментарів: