суботу, 18 вересня 2021 р.

Фотоколаборація на виставці в Херсоні




Кілька років тому болгарський колега Игор Миланов запропонував мені зробити спільний фотопроєкт. Довго ми "запрягали коней", та й епідемія зламала нам всі плани. І от, нарешті, це сталося! 
25 вересня о 12:30 ми чекаємо на вас в Херсонській Обласній Універсальній Бібліотеці ім. О. Гончара (третій поверх) на відкритті нашої спільної фотовиставки #ДИАПОЗИТИВ, що в перекладі з грецької означає #КРІЗЬ_ПОЗИТИВ. Назва символічна: по-перше, роботи обох авторів створювались з позитивним настроєм, можна сказати, знімальні команди трохи бешкетували (а може й не трохи).
А ще - роботи Ігора дійсно надруковані з діапозитивної (тобто слайдової) плівки, яка оброблена своєрідним способом. Автор досі надає перевагу "аналоговій" фотографії: знімає на плівку, сам проводить проявку і ручний друк на фотозбільшувачі. Моя ж частина цієї експозиції - "цифрова", хоча і чорно-біла. У проєкті поєднуються дві, здавалося б, протилежні технології. Що ми хотіли цим сказати? -Те, що знаряддя для відтворення фотографічного зображення, не залежно від застосованих технологій, це всього лише інструмент, який відкриває автору можливість ділитися зі світом своєю творчістю.
Ця виставка - наріжний камінь нашого спільного проєкту "МИГ И ПРОСТРАНСТВО, ФОТОГРАФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО", або "МИТЬ І ПРОСТІР, СВІТЛИНИ ПОВСЯКДЕННЯ". То ж, стартуємо. Слідкуйте, буде цікаво.


Немає коментарів: