вівторок, 17 серпня 2021 р.

ОМКФ-2021 — День 3-й: відкриття Кіноринку та прем’єра “Аннетт”



16 серпня продовжились покази фільмів Національної конкурсної програми. Цього дня глядачі подивились стрічку “Суперник” Маркуса Ленца та “Із зав’язаними очима” Тараса Дроня.

На прес-зустрічі режисер фільму “Суперник” Маркус Ленца розповів історію створення фільму та сюжетну лінію, яка висвітлюється: “Це дуже проста історія яку ми показали - хлопчик хоче жити зі своєю матір’ю, а обставини йому цього не дають. І тому він стає “бійцем” за своє життя”.

Виконавиця головної жіночої ролі акторка Марія Бруні доповнила: “Це історія про дорослішання. Головні герої не є дорослими, сепарованими від своїх батьків, вони дорослішають впродовж фільму”.



Також відбулась українська прем’єра фільму “Із зав’язаними очима”, яка розчулила глядачів, викликала оплески та багато вдячних коментарів під час обговорення. Стрічку представили авторська група та актори: “Історія виникла після розмови з моєю знайомою, яка розповіла подібну ситуацію. Після цього, коли я почав писати сценарій, то зрозумів, що дуже багато дівчат знаходяться в такій ситуації та несуть те, що їм нав’язало суспільство. Цей фільм - це сучасна інтерпретація “Заповіту” Шевченка”, - розповів режисер фільму Тарас Дронь.

Два аншлагових сеанса без вільних місць в залі – це покази фільму “Аннетт” Леоса Каракса, у головних ролях Маріон Котіяр та Адам Драйвер. Картина отримала нагороду “Найкращий режисер” цього року на Каннському кінофестивалі. Також, в секції “Фестиваль Фестивалів” глядачі побачили австрійсько-німецьку драму “Велика свобода” Себастіана Майзе. Стрічка здобула спеціальний приз журі в секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю та отримала схвальні відгуки від критиків. У позаконкурсній секції “Гала-Прем’єри” була представлена стрічка “Наплив” (реж. Анейл Карія), а в “Українських Гала-Прем'єрах” глядачі подивилися езотеричний детектив Дмитра Томашпольського “Сторонній”. А програму “Спеціальні покази” відкрила стрічка Юрія Іллєнка “Молитва за Гетьмана Мазепу”. Її показ було приурочено до ювілею від дня народження Богдана Ступки, який зіграв у фільмі головну роль

Крім того, глядачі побачили стрічку “Сенс життя за Монті Пайтоном”, яка представлена в позаконкурсній програмі “На пошану Террі Ґілліама”. Також продовжились покази української ретроспективи “Незалежні” фільмом “Приятель небіжчика” В’ячеслава Криштофовича.

На третій день 12-го Одеського міжнародного кінофестивалю свою роботу розпочав Літній Кіноринок. В межах секції відбулись презентації FILM.UA GROUP, CINEVERSE, VLG.FILM, CINEMA NEXT та PARAKEET.

“Саме кінопрокат – це саме та сфера, яка постраждала під час карантину. Та попри труднощі і виклики, з якими зіштовхнулась індустрія, ми впевнені, що кінопрокат буде й далі існувати. Адже саме він дає ті відчуття, які жоден онлайн перегляд не зможе подарувати глядачеві”, - зазначила виконавча директорка ОМКФ Анна Мачух.

В межах Літньої кіношколи відбулась панельна дискусія про співпраці продюсера та режисера в дебютному кіно, у якій взяли участь режисери Антоніо Лукіч, Тимур Ященко, Максим Наконечний та продюсерка Валерія Сочивець.

“Я можу сказати, співпраця режисера і продюсера — це такий шлюб через любов, де найважливіший скіл – вміння домовлятися”, -резюмував Максим Наконечний.

Також відбувся майстер-клас Поліни Толмачової про маркетинг у кіно.

“Перше правило успішного маркетингу — зрозуміти, що саме ви знімаєте. Який жанр і яка тематика у вас. Може здатися, що це може бути просто, але це не так. 33% глядачів обирають фільм за жанром і тематикою — тому що люди обирають емоції”, - зазначила Поліна Толмачова.

“Важливо домовлятися з потенційними амбасадорами фільму. Люди зараз прислухаються до того, що кажуть інші люди. Я вам дуже раджу, особливо коли мова йде про авторське кіно, шукати амбасадорів фільму, які будуть про нього розповідати”, - додала вона.




12-Й ОДЕСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ КІНОФЕСТИВАЛЬ ДЯКУЄ ЗА ПІДТРИМКУ СВОЇМ ПАРТНЕРАМ ТА СПОНСОРАМ:
За підтримки Державного агентства України з питань кіно
Генеральний партнер — АТ "ТАСКОМБАНК"
Офіційний партнер — izibank
Офіційний алкогольний спонсор — ARARAT
Платіжний партнер — Mastercard
Партнер фестивалю — Uklon
Генеральний медіа партнер — телеканал "Україна"
Офіційний партнер — кінокомпанія Star Media
Фешн партнер - Symbol
Автопартнер - Audi
Партнер фестивалю - Xiaomi
Чистий партнер — Karcher
Офіційний аудитор – Kreston GCG
Партнер фестивалю — DzygaMDB
Головний радіо партнер — NRJ
Медичний партнер - клініка Святої Катерини
Медіа партнер- видання Marie Claire
Світський партнер — JetSetter
Партнер фестивалю - медична лабораторія ДІЛА
Медіа партнер — oll.tv
Інформаційний партнер — журнал про кіно VGL cinema
Медіа партнер — сайт мicта Одеси 048.ua
Інформаційний партнер — Kyiv Media Week
Б'юті-партнер червоної доріжки — сім'я салонів краси Fusion
Офіційний партнер Film Industry Office – готель “Лондонська”
Партнер Кіноринку — мережа кінотеатрів Multiplex
Водний партнер - Моршинська
Медіа партнер - Mеgapolis
Партнер фестивалю-Black Sea Hotel Group
Виконавчий комітет Одеської міської ради
Одеська обласна державна адміністрація
За підтримки Українського культурного фонду
Польський Інститут у Києві
Goethe-Institut в Україні
Баварський Дім, Одеса
Посольство Держави Ізраїль в Україні
Французький Інститут в Україні
Посольство Королівства Норвегія в Україні
Посольство Швейцарії в Україні
Національний центр Олександра Довженка



Немає коментарів: