понеділок, 5 липня 2021 р.

Лабораторія розробки політик відкрилась




За програмою EU4Youth Policy Lab в Івано-Франківську відкрилась Майстерня з розробки політик: Зелений та сталий розвиток. 5 команд з різних регіонів України зібрались, щоб почати вироблення політик для молоді в контексті викликів зеленого й сталого розвитку в Україні. Команди сформовано так що досвід громадських активістів та педагогів  з молодіжними працівниками поєднано зі студентською рвучкістю. Миколаївську команду координує наш редактор,  тому обіцяємо найсвіжішу інформацію.


Команди з Ірпеня, Водолаги, Івано-Франківська та Вигоди з Миколаєвом перезнайомились, склали контекстну карту, проаналізували стан молодіжної та екологічної політики у своїх регіонах. Потім перейшли до конкретних рекомендацій органам місцевого самоврядування зі створення сталого розвитку, згідно з глобальними цілями сталого розвитку. Надалі - імплементація рекомендацій.

Європейський Зелений Курс буде дорожньою картою заходів, які: допоможуть перетворити Україну слідом за Євросоюзом на ефективну, стійку та конкурентоспроможну економіку та
визначать засоби перетворення. Ключовими напрямами ЄЗК є чиста енергія, кліматична дія, будівництво та реновація, стійка промисловість, стійка мобільність, зменшення забруднення довкілля, біорозмаїття, стійка аграрна політика (Стратегія «Від лану до столу»).
 Молодь - це драйвер завтрашньої економіки, дуже хотілось би щоб їх екологічна свідомість не "вбила" природу на Землі. Для цього треба просвіта та дія. Тим й будуть команди займатись до осені.


С.Лиманов.


Немає коментарів: