вівторок, 15 червня 2021 р.

Колонії распродаются, як "гарячі" пиріжки

 


25 червня відбудеться аукціон з приватизації 51 колонії в Одесі, а 3 червня відбувся аукціон з приватизації 48 колонії що у Львові. Інвесторів цікавить не будівлі та споруди, які ФДМУ продає, а земельна ділянка, на яку переможець аукціону матиме право. Як це було у Львові, де переміг SoftServe?На території кампусу буде квартал з офісами для працівників SoftServe, спорткомплекс, школа, дитячий сад і інші об'єкти інфраструктури.
Компанія SoftServe оголосить міжнародний архітектурний конкурс на найкращий проєкт офісного кампуса. Мер Львова Андрій Садовий заявив, що інвестиція компанії в розвиток простору колишньої колонії складе більше $ 50 млн.
Почати роботу над проєктом планують в наступному році. За попередніми оцінками, його реалізація триватиме п'ять-шість років.

«Ми давно розглядали можливість створення єдиного простору для наших команд. З появою конкретної ділянки під цей проект робота над ним істотно прискориться. Офісний кампус SoftServe стане креативним центром нашого міста і зразком офісів майбутнього », - заявив співзасновник і член Ради директорів компанії SoftServe Олег Денис.

Зараз Міністерство юстиції і Фонд держмайна (ФДМ) реалізують проект «Великий розпродаж в'язниць». 3 червня Мін'юстом продав Львівську виправну колонію №48 у Львові, яка знаходиться на ділянці розміром 10 га, за 377,5 млн грн. Це перший випадок продажу в'язниці в Україні.

Переможцем аукціону стала компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс», що входить до групи компаній SoftServe. Розподіл отриманих коштів буде відбуватися за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, 70% - на відновлення тюремної інфраструктури. За отримані від продажу 48-й колонії гроші планується побудувати нове СІЗО у Львові, зазначає Zaxid.net.

Глава ФДМУ Дмитро Сенниченко очікує, що в 2021 році від програми «Великий розпродаж в'язниць» до державного бюджету надійде 1 млрд грн. На черзі - Південна колонія в Одесі, приватизація якої повинна відбутися 25 червня.

Українська компанія SoftServe працює в сфері розробки програмного забезпечення і надання консультаційних послуг. Вона є другим за величиною IT-роботодавцем України. За даними DOU.UA, в семи офісах компанії працюють понад 7900 фахівців. Також компанія має офіси в США, Польщі, Болгарії, Сінгапурі.

48-я колонія була побудована в 1946 році. Спочатку вона діяла як дитячий виправний центр, а з 1958 року її перепрофілювали у доросле колонію. З лютого 2018 року заклад перестав функціонувати, а засуджених перевели в інші виправні установи.


Немає коментарів: