середу, 16 червня 2021 р.

18 червня в Одеському літературному музеї відбудеться дев’ятнадцята музейна ніч – «ЗДРАСТУЙ, МОЯ МУРКА»




Історія людства довга, заплутана і... невіддільна  від котів.

Кішка, та її знають усі! Супутник людини, домашня кішка, давно зайняла своє місце в культурі, пройшовши довгий шлях від божества до пересічного представника міської фауни. І ставлення до неї змінювалося від поклоніння до простої людської прихильності. Кiшка – одна з тих тварин, що не залишає байдужим нікого: дехто її обожнює, інші відкрито ненавидять, хтось приписує кішці чаклунську силу, а хтось, навпаки, вважає її добрим лікарем і компаньйоном душі.

Величезна кількість людей зараховують себе до «котофілiв» – любителів кішок, а хтось відносить себе до «котофобiв» – боїться і цурається цих тварин. І діячі мистецтв аж ніяк не стали винятком. Образ кішки пройшов через десятки літературних творів та сотні картин, залишилося чимало музичних рецепцій.

Чому до однієї й тієї ж тварині настільки різне ставлення? З чим це пов’язано? Розібратися в цих питаннях разом запрошує Одеський літературний музей в п’ятницю, 18 червня о 20:00 на Музейній Ночі «ЗДРАВСТВУЙ, МОЯ МУРКА».

Ми підготували для Вас насичену культурну програму + аперитив від нашого мецената HILL'S.

Музей висловлює подяку за допомогу в організації заходу Одеському фаховому коледжу мистецтв ім. К.Ф. Данькевича та компанії «Барбус».

P.S. І не забудьте взяти з собою фото вашого особливого котика (ми теж вважаємо, що це давно пора показати широкій аудиторії), протягом Ночі буде проходити експрес-фотовиставка.


ПРОГРАМА

PART I «ПАЛАЦОВИЙ КІТ» (Золотий зал)
«КОТЯЧИЙ КОНЦЕРТ» Літературно-музична частина в Золотому залі палацу з О. Каракіною, струнним квартетом під керуванням Н. Суслової, І. Коршівською (концертмейстер Н. Петровська), а також лауреатом міжнародних конкурсів Т. Кравченко
«СУЗІР’Я КОТА» Виставка живопису та декоративно-прикладного мистецтва

PART II «ДВОРОВИЙ КОД\Т» (Сад скульптур)
«ПАРСУНА ВАШЕГО КОТА В МУЗЕЇ» Фотосушка: принесіть фото ваших котиків, адже світ повинен побачити це!
«КОТЫ – ДРУЗЬЯ НАУК И СЛАДОСТНЫХ ЗАБАВ“ Образ кішки у світовій культурі» авторська лекція К. Єргеєвої
«SOLEADAS» Запальний фламенко від ансамблю під керівництвом О. Котлярчук
ВИСТУПИ ПОЕТІВ ТА БАРДІВ: Г. Стремінської, Л. Шарга, О. Семеніщева, Є. Лабунського, І. Плеханова

FEEDBACK

КОНКУРС: ми впевнені, кращий анекдот про котів знаєте саме ви!



Немає коментарів: