четвер, 13 травня 2021 р.

Одеський міжнародний кінофестиваль та Книжковий Арсенал оголошують прийом заявок на другий Book Pitch




У межах книжкового пітчингу експерти шукатимуть українські книжки для майбутніх екранізацій

12-й Одеський міжнародний кінофестиваль та Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» оголошують другий конкурс спільного проєкту Book Pitch. Мета книжкового пітчингу — знайти сучасні українські книжки, що мають потенціал для подальших екранізацій як художні фільми.

Заявки на участь у Book Pitch приймаються з 13 травня до 11 червня включно. Після опрацювання селекційною комісією буде обрано 8-10 фіналістів, які зможуть представити свої твори українським та міжнародним інвесторам кіноіндустрії для потенційної екранізації. Під час Х Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» (23-27 червня) також відбудеться спецпрограма BookWatchers. В її межах пройде навчання пітчингу для літературної спільноти. Фінал пітчингу відбудеться наприкінці липня 2021 року.


«Фокус 12-го ОМКФ — культурна ДНК українців, а література та кіномистецтво є вагомими її складовими. Поєднання цих двох пластів дає потужний поштовх до розвитку всієї національної культури. Минулого року під час проведення першого конкурсу Book Pitch кіноспільнота познайомилась з сильними та якісними творами, які достойні отримати свої екранізації і стати ще більш відомими широкому колу глядачів та читачів. Наш проєкт — це не лише можливість донести своє творіння до читача та потенційного глядача, а й пошук інноваційних ідей та нестандартних підходів у співпраці авторів із різних сфер мистецтва», — зазначає виконавча директорка ОМКФ Анна Мачух.



«Від самого початку ми планували проєкт як щорічний і тепер надзвичайно раді запускати конкурс удруге. Віримо, що цьогоріч він буде не менш успішним і стане потужним майданчиком взаємодії між літературою та кіно. Пітчинг для багатьох авторів — справді новий досвід, тож хочеться заохотити професійну спільноту подавати заявки і не боятися поглянути на свої твори під новим, можливо, дещо інакшим, кутом», — розповідає координаторка проєкту Таня Родіонова.



До участі у конкурсі приймаються літературні художні твори, опубліковані у 2019-2021 роках, накладом не менше 1000 примірників, які мають потенціал для екранізації (художній ігровий фільм). Перевага надаватиметься творам, які були презентовані на міжнародних фестивалях і книжкових ярмарках та/або отримали премії і нагороди.



Подати заявку на участь у проєкті можна на сайті Одеського міжнародного кінофестивалю за посиланням.


Немає коментарів: