четвер, 20 травня 2021 р.

Георгій Решетілов: Миколаївська ОДА зацікавлена в розвитку територій урочища Лабіринт та Актовського каньйону




Перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Георгій Решетілов здійснив робочу поїздку у Вознесенський район, де, зокрема, відвідав урочище Лабіринт, а саме маршрут екологічної стежки «Трикратський ліс», та Актовський каньйон.

На маршруті екологічної стежки «Трикратський ліс» Георгій Решетілов ознайомився з нагальними питаннями цієї місцини. Фінансування на реконструкцію стежки — стало одним з головних.




Довідково, що у 2019 році відповідно до Програми було розроблено ескізний проєкт реконструкції екологічної стежки «Трикратський ліс». Запропоновано варіант реконструкції на 6 черг, кошторисна вартість у цінах станом на 19.12.2019 становить понад 54 млн грн.

Під час огляду Актовського каньйону також було розглянуто ряд проблем, а саме: стихійна рекреація, яка призводить до витоптування, засмічення, прокладання мережі ґрунтових доріг, що негативно впливає на стан природних комплексів.

Були проговорені оптимальні шляхи вирішення: регулювання стихійної рекреаційної діяльності на території Актовського каньйону шляхом обмеження самовільних заїздів, влаштування стоянок для автотранспорту, реконструкція твердого покриття між с. Трикрати та с. Актове.

Перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що ці місця є дійсно цікавими для туристів з усіх куточків України.

«Миколаївська ОДА зацікавлена в розвитку територій урочища Лабіринт та Актовського каньйону. Початок вже покладено, потрібно продовжувати розвиватися, об’єднати зусилля і рухатися в одному напряму. І за результатами сьогоднішньої поїздки, ми вже зможемо більш конкретно формувати Дорожню карту», - повідомив Георгій Решетілов.




Немає коментарів: