середу, 12 травня 2021 р.

Розпочалось голосування за номінантів на “Премію глядацьких симпатій”




Глядацька премія вже вчетверте вручатиметься в межах Національної кінопремії “Золота Дзиґа”, а саме голосування триватиме до 31 травня в онлайн-режимі на сайті segodnya.ua.

Серед претендентів на “Премію глядацьких симпатій” опинилося 26 фільмів. Віддати свій голос за улюблену стрічку можна тут.


“Погані дороги” вийдуть в прокат 20 травня



Призер Венеційського кінофестивалю, володар трьох премій “Кіноколо”, один із найочікуваніших українських фільмів року, екранізація однієї з найуспішніших українських п’єс – драма “Погані дороги” Наталки Ворожбит, авторки серіалу “Спіймати Кайдаша” та фільму “Кіборги”, виходить в український прокат 20 травня. Детальніше читайте у нашому Telegram-каналі.



До участі приймаються короткометражні та повнометражні ігрові та неігрові фільми, а також музичні кліпи. Цього року програма фестивалю поповниться 2 новими конкурсами — повнометражних документальних фільмів та рекламних відео.



Подати роботу можна до 1 серпня 2021 року, заповнивши анкету на офіційному сайті фестивалю за посиланням. 4-й фестиваль проходитиме з 1 до 5 жовтня 2021 року у гібридному форматі, а головні події відбуватимуться в київському Будинку Кіно.



Українська кіноакадемія започатковує серію прямих ефірів із творчими групами фільмів-номінантів на V Кінопремію “Золота Дзиґа”


Протягом травня та червня на Facebook-сторінці Української кіноакадемії проходитимуть онлайн-зустрічі з режисерами, продюсерами, акторами, сценаристами та іншими кінопрофесіоналами, які працювали над найкращими українськими фільмами минулого року.



Перший прямий ефір пройшов, 11 травня. Його героями стануть учасники творчої групи серіалу “Перші ластівки. Zaлежні”. Долучитися до ефіру можна будет тут.



Драма “Атлантида” Валентина Васяновича представлена на міжнародному стрімінговому сервісі MUBI


Фільм “Атлантида” відтепер представлений на MUBI - сервісі, який спеціалізується на авторському фестивальному кіно. Фільм увійшов до серії MUBI Releases – добірки «найбільш оригінальних та захоплюючих фільмів із програм міжнародних кінофестивалів», особисто обраних кураторами платформи. Перегляд «Атлантиди» доступний для міжнародної аудиторії за підпискою. В Україні стрічку можна переглянути в онлайн-кінотеатрі SWEET.TV за посиланням.



Програма 50-го кінофестивалю включатиме до 200 кінокартин. Список ще буде доповнюватися. З програмою можна ознайомитись тут.




Немає коментарів: