понеділок, 26 квітня 2021 р.

Шаховий клуб в Миколаєві показали після ремонту




Сьогодні, 26 квітня, шаховий клуб нарешті відкрив двері для демонстрації виконаних робіт, які тривали з 2018 року. Журналістам показали декілька приміщень й світлини "до ремонту". 
Кажуть, що миколаївський шаховий клуб став комфортним закладом для проведення тренувань та змагань різних рівнів. Підрядник звернув особливу увагу на внутрішнє оздоблення: стіни прикрашають колони зі справжнього каміння, а не зі штучного матеріалу. Крім того, в ході реконструкції було встановлено найсучаснішу систему клімат-контролю. Завдяки цьому буде забезпечено комфортне перебування відвідувачів клуб як влітку, так й зимою. Капітальних змін зазнав навіть підвал клубу. Правда незрозуміло нащо було встановлювати міжкімнатні двері з коштовних порід дерева... В результаті остаточна вартість реставрації складає 23, 5 млн грн. 


У рамках капітальної реставрації проведені:

- внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи;

- реставраційні роботи з опорядження старовинної ліпнини та укріпленню стін;

- улаштовано внутрішню та зовнішню мережу водопроводу, каналізації, електроосвітлення;

- змонтовано нову систему опалення, вентиляції, блискавкозахисту, пожежну сигналізацію;

- здійснено доброустрій території тощо.


Нагадаємо що ця будівля входила до комплексу 1-ї радіостанції Чорноморського флоту Російської імперії. Саме на її вежу 25.10.1917 року була прийнята депеша з Петрограда про військовий заколот.


Дмитро Горощенко, Віцепрезидент федерації шахів Миколаєва, також повідомив, що наразі у клубі займаються 300 учнів, а з вересня, прогнозовано, буде вже 500. Отже, реставрація клуба — це легендарна подія для всіх миколаївських шахістів.
В.Інгульський.


Немає коментарів: