понеділок, 26 квітня 2021 р.

Американський кінематограф підживлюється китайською душею

Хлоя в білому серед авторів фільму

93-я церемонія кінопремії Оскар закінчилась декілька годин тому. Як ми й передбачали фільмом року назвали "Земля кочівників"(Nomadland).
Найкращою акторкою стала Френсіс МакДорманд за цей фільм. Але вона не тільки знялась в ньому, вони стала справжнім "мотором" історії. Вона купила права на книгу, яка стала основою сценарію, стала продюсером, запросила молоду (1982) режисерку китайського походження Хлої Чжао, яка й отримала статуетку як найкращий режисер. А ще були реальні автокочівники великих прерій Америки, яки теж знімались поряд з МакДорманд. Чому вони покинули свої домівки й мандрують? Про це фільм. А також про різні долі в центрі яких виокремлення людей з соціуму. Ну як в тих наших "бомжів", яки тусуються біля смітникових контейнерів по містах, чи працюють на сільських городах. Стрічка дуже талановита знята й змонтована, де є актори, поряд з реальними персонажами далеких автострад Північної Америки. Це їх вибір!
Але іноді, ми впливали на його. Що вони роблять узимку? Як в тих автомобілях можна налагодити побут? Багато ще відповідей отримує глядач. Й починає думати.

"Це для всіх, у кого є віра і сміливість, щоб утримати в собі добро", – сказала Хлої Чжао режисерка фільму "Земля кочівників" (Nomadland). А вже 3-чі оскароносна акторка,  МакДорманд тихо пустила сльозу. І їй віриш!







В.Головченко.


Немає коментарів: