четвер, 22 квітня 2021 р.

Ветерани російсько-української війни проти маніпуляцій Енергоатому



Неймовірну за емоціями, силою духу, патріотичним завзяттям акцію провели вчора активісти на острові Гардовий, що входить до складу Національного природного парку «Бузький Гард». Під час акції з красномовною назвою «Мене не вбив російський солдат, мене вбиває Енергоатом», ветерани війни на Донбасі, які втратили під час бойових дій кінцівки, прикували себе до скелі цепами, аби привернути увагу до кричущої проблеми. 


Справжні герої, – ексзаступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко, керівник штабу «Протидія затопленню Бузького гарду» Олег Кравець та кавалер відзнаки «За пролиту кров» 1 ступеня Олександр Кротик» в такий спосіб категорично виступили проти підняття рівня Олександрівського водосховища, що призведе до ганебних наслідків для України. Атомники не зважаючи на локдаун, на загрозу для унікального довкілля та історичної спадщини, та й просто, не зважаючи на совість, знову намагаються підняти рівень водосховища задля добудови 3-6 гідроагрегатів Ташлицької ГАЕС. 


Так, вони оприлюднили Звіт з оцінки впливу на довкілля, де заявили про свої наміри та розпочали начебто громадське обговорення. Втім, про яке громадське обговорення йде мова під час локдауну, тобто заборону масових зборів? Це – просто чергова спроба задурити народ та протиснути «під шумок» рішення про затоплення об’єкту національного значення, останнього автентичного природного ландшафту пов’язаного з історією Запорозької Січі «Історичний ландшафт центру Буго-Ґардівської паланки Війська Запорозького» . Учасники акції, представники ветеранських, екологічних, патріотично налаштованих організацій, місцеві жителі заявили «НІ!» намірам Енергоатому та висловили готовність продовжувати боротьбу та не допустити затоплення острову. 


Отже, спротив триває!

Олена Івашко.

Фото Юлії Furlong.


Немає коментарів: