пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

Одеса вчить українську




«В Одесі працюватимуть масштабні курси з вивчення української мови, діятиме міська програма з розвитку державної, буде профільний заступник міського голови з питань мовної політики», - такі слова мого колеги Одеського міського голови Геннадія Труханова, з яким я мав кількагодинну робочу зустріч.
Подейкують, що лагідна українізація чи не з півдня? Бачу-бачу, що тенденція така. Вважаю, що так і має бути, і мені це імпонує!" - написав сьогодні у фейсбуці Тарас Кремінь
Уповноважений із захисту державної мови
 після офіційних зустрічей в владних кабінетах міста.
"Голова Одеської обласної ради Григорій Діденко зацікавлений першим в Україні реалізувати обласну програму розвитку української мови, створивши кращі умови для кожного.
Саме тому лагідна українізація по-одеськи - це кращий приклад того, як, захищаючи та розвиваючи державну мову, треба відстоювати національні інтереси.
Дякую представнику Уповноваженого Парламенту з прав людини Людмили Денисової професору Олександру Остапенку за підтримку в потужному захисті прав українськомовних громадян України."
Ми сподіваємось що оптимізм знаного політика ґрунтується на фактах. Будемо уважно придивлятись за виконанням "мовного закону". Поки що далеко не всі місцеві медіа розпочали своє спілкування з користувачами державною мовою. Цікаво: чому?


Немає коментарів: