середу, 17 березня 2021 р.

Колаж від Богдана Головченко




Ціанотипія захоплює не тільки швидкістю, з якою можна зробити відбиток, а й те, що її "неідеальність" (відносно інших, повнокольорових технік чи сучасного друку) створює не тільки обмеження (я поки що не зміг повноцінно надрукувати тіні (у кривих в Photoshop нижче "60" нічого нема). Пише Богдан Головченко й викладає свіжі роботи, та розповідає як він робить свої шедеври.

Проте ця техніка для мене цікава саме можливістю швидко і легко експериментувати: гумбіхромат складніше, класичний чорно-білий друк потребує більше хімікатів. Одним словом ціанотипія це досить швидко і максимально безболісно.

Так от. Наприкінці серпня 2020, на чергових посиденьках на природі, зробив телефоном один кадр, який лежав би собі і лежав, аж раптом захотілося мені щось з ним зробити.



Поліз на один безкоштовний сток, яким іноді користуюсь для ілюстрування публікацій у своєму телеграм каналі. Натягав там зображень і зробив такий отакий колаж.



Далі додав його до замовлення (потихеньку друкую негативи для персональної фотовиставки) і надрукував на одному з аркушів Fabriano Rusticus (280 грам\м2; біла) розміром 20х25 сантиметрів.


Допомогти Богдану зробити виставку робіт ціанотипії можна на Патреоні.


Немає коментарів: