середу, 17 березня 2021 р.

Ні - розгрому регіонального мовлення Суспільного мовника



Відверто схожі на диверсійні дії керівництва Суспільного мовника по термінації регіональних студій радіо та телебачення, та їх бездумне скорочення, побачили на іншому боку Хрещатику. Національна Спілка вчора виступила зі зверненням. Приводимо його нижче. А що далі? Сьогодні зранку (9.00) на національному радіо першою новиною була стрілянина у SPA-салоні в Атланті, Джоржіїї!.. Скажіть хто-то Аласанії, що в нас ще немає того штату...  

Впроваджена менеджментом Національної суспільної телерадіокомпанії «Концепція розвитку регіонального мовлення на 2020–2021 роки» передбачає істотне скорочення власного виробництва регіонального контенту і замість посилення інформаційної потужності й конкурентоспроможності держави та суспільства в регіонах робить місцевого Суспільного мовника ледь помітним у локальному медійному просторі. В ефірах локальних регіональних мовників здебільшого відбувається ретрансляція столичних теле- та радіопрограм, а громади позбавлені можливості дивитися і слухати у повному обсязі саме місцеві новини й передачі. Про це йдеться у зверненні, прийнятому на засіданні Секретаріату Національної спілки журналістів України, яке відбулося в онлайн-форматі у вівторок, 16 березня.

Загрозливою для регіонів є кадрова політика, зазначається у зверненні. Журналістам регіональних філій Суспільного з 15.02.2021 року змінили найменування творчих посад на технічні з найнижчим рівнем кваліфікації – оброблювач інформаційного матеріалу, кваліфікаційні вимоги яких не потребують вищої освіти. Національна спілка журналістів України сподівається, що новий склад Наглядової ради і новообраний менеджмент АТ «НСТУ» спільними зусиллями із залученням усіх зацікавлених сторін напрацюють і ухвалять нову Концепцію регіонального суспільного мовлення, яка сприятиме його розвитку, а не згортанню.


Звернення схвалене на засіданні Секретаріату НСЖУ, участь в якому взяли голова НСЖУ Сергій Томіленко, Перша секретар НСЖУ Ліна Кущ, Секретарі Спілки журналістів – Олександр Бриж, Віктор Весілик, Гліб Головченко, Віталій Голубєв, Костянтин Григоренко, Людмила Долженко, Валентина Душок, Денис Іванеско, Ольга Куліш, Сергій Лямець, Сергій Шевченко, Зоя Шарикова.


Немає коментарів: