середу, 24 березня 2021 р.

Яки ми на погляд іноземців?


Український інститут провів дослідження сприйняття України. Було обрано 3 країни з різних континентів. Це США, Японія, Туреччина. Дослідження здійснюються методом глибинних експертних інтерв'ю з представниками іноземних інституцій у сфері культури, освіти, науки, громадянського суспільства, а також місцевої та центральної влади, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, українського фахового середовища за кордоном та закордонними українцями. Їх вже можна почитати на сайті Українського інституту.

Слід зазначити, що це було перше дослідження саме сприйняття країни за 30 років незалежності. Звісно, Україну ще сприймають в рамках колишньої частини "Совєтського світу". Заважає також наша вітчизняна бюрократія, яка "вмикає економію" на дослідженнях й просуванні. Але у 2020 році вдалось зробити перші. 

Комплексний проєкт, який досліджує ставлення та очікування іноземних аудиторій до України, її культури та можливостей співпраці, їхню обізнаність із сучасною культурою і культурною спадщиною України. 
Результати досліджень дозволять визначити найбільш потрібні формати народної та культурної дипломатії. 
Виконавцами були - аналітичний центр Рада зовнішньої політики "Українська призма",
дослідницька компанія InMind. Партнеров проєкту: Міжнародний фонд «Відродження». Трохи пізніше будуть оголошені результати досліджень ше в таких країнах:Франція, Німеччина, Польща, Угорщина.
Гадаю, що вітчизняним журналістам та політикам, бізнесу та освітянам треба уважно прочитати ці документи й в подальшій своїй роботі використовувати.
В.Інгульский.


Немає коментарів: